Buretele de mai, Nicoreti - benefica pentru diabetici

Buretele de mai - TRICHOLOMA GAMBOSUM - apare și sub denumirea științifica de - ALOCYBE GAMBOSA - denumiri populare: nicorete sau ciuperca Sfântului Gheorghe. Crește pe pajiști sau la marginea pădurilor, apare la începutul primăverii, din luna aprilie până în iunie - de aici și denumirea de burete de mai -.

buretele de mai

Este o CIUPERCĂ COMESTIBILĂ, care are și proprietăți TERAPEUTICE

DESCRIERE

Pentru că, această ciupercă conține principii hipoglicemiante, intră și în rândul ciupercilor terapeutice, fiind recomandată în special diabeticilor.

Ciuperca are culoarea alb - cenușiu, carnea este albă, densă, cu gust și miros de faină proaspătă. 

Pălăria are pana la 12 cm în diametru, este netedă, câteodată fisurată sau găurită, culoarea de la alb - cenusiu până la maroniu, cu margine ondulată și aplecată spre interior, crestată, la început este convexă și apoi spre maturitate plata are forma unei umbrele deschise.

                buretele de mai sursă foto

Lamele au culoarea alb - cenușiu, sunt strânse și șerpuite.

Piciorul ciupercii este scurt 4-8cm, cilindric, gros, fibros și plin în interior de culoare alb - cenușiu, ca și pălăria și lamele.

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0