Pasta picanta de ardei iuti

INGREDIENTE

500 gr ardei iuti, curatati de seminte

500 gr zahar

500 ml otet

1/2 lingurita sare

ardei iutizaharotet

PREPARARE

Zaharul si otetul se pun la foc, pina cand se topeste zaharul si se formeaza un sirop.

Ardeii se curata de samburi si nervuri, se dau prin blender iar pasta obtinuta se toarna in siropul de zahar si otet.

ardei iutiardei iuti maruntiti

Pasta se fiebe la foc mic, amestecand din cand in cand aprximativ o ora, se face proba cu farfuria.

ardei iuti pastapasta de ardei iutiproba cu farfuria

CONSERVARE

Pasta obtinuta se toarne in borcane sterilizate in cuptor, se etanseaza cu capac si se dau la dunst uscat - intre paturi 2,3 zile, pina la racirea completa-, apoi se aseaza pe raft.

Pasta are un gust delicios, dulce picant. Se poate consuma langa fripturi, brinzeturi, la tocanite, ciorbe sau oricum va place.

Pofta buna!

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0