Sirop de coacaze negre, puternic antioxidant si antianemic

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

PRINCIPII ACTIVE

Coacazele negre, fac parte dintre fructele cu un nivel foarte ridicat de

  • vitamina C sau acidul ascorbic, un antioxidant puternic esential sanatatii organismului uman -,
  • vitamina P,- citrina - normalizeaza permeabilitatea si rezistenta vaselor -.

Aceste bobite negre ca abanosul mici si parfumate, cu gust mai putin imbietor, au puternice efecte anticancerigene si ofera calitati terapeutice deosebite datorita continutului de exceptie:

  • retinolul-, un derivat al vitaminei A, un nutrient cu rol antioxidant, esential in mentinerea sanatatii pielii, a sistemului osos si nervos -,
  • vitamina PP,- acidul nicotinic -, cunoscuta si ca niacina - B3 -, vitamina din grupa de vitamine B -, sustine procesele genetice in celule si ajuta la procesarea grasimilor din organism,
  • vitamina E,- vitamina fertilitatii, cu importanta actiune antioxidanta,
  • vitamine din grupul vitaminic B,- B1, B2, B6, B5,- acidul pantotenic -,
  • antociani,- pigmenti cu puternic rol antioxidant, impiedica actiunea distructiva a radicalilor liberi -,
  • acid citric, malic, tartic,
  • taninuri,
  • saruri minerale de magneziu, potasiu, mangan, calciu, sodiu, fier, clor -,
  • substante proteice, celuloza, fructoza si glucoza.

Coacazele si sucul de coacaze negre in stare proaspata sau congelate, sunt recomandate persoanelor care sufera de diabet, scad glicemia si stimuleaza functionarea pancreasului.

coacaz negru 

PROPRIETATI, BENEFICII PENTRU SANATATE

Siropul de coacaze negre, este un excelent tonic general si nervos, este o bautura detoxifianta care se poate prepara usor si in casa, dar se poate achizitiona si din magazinele naturiste.

Siropul de coacaze negre este apreciat ca medicament natural cu efecte de remineralizare si vitaminizare,- este detoxifiant,- anticancerigen,- antianemic,- antiinflamator si antialergic,- laxativ si diuretic,- depuratv,- hemostatic,- antiseptic,

  • intareste sistemul imunitar,
  • actiune antioxidanta de distrugere a radicalilor liberi, datorita antocianilor si polifenolilor,
  • stimuleaza circulatia sangelui, si imbunatateste circulatia periferica defectuoasa, datorita continutului ridicat de vitamina PP, combate astfel sindromul mainilor si picioarelor reci,
  • combate tusea, durerile de gat, raguseala, amigdalita, guturaiul, bronsita, pneumonia, tuberculoza,
  • combate stresul si oboseala cronica, incapacitatea de concentrare, somnolenta,
  • ajuta la eliminarea toxinelor din organism, scade acidul uric si colesterolul, fiind benefic in guta, reumatism si celor care sufera de artrita,
  • trateaza anemia, prin continutul mare de fier influenteaza pozitiv producerea globulelor rosii, benefic si in convalescenta,
  • stimuleaza capacitatea intelectuala, continutul mare de calciu intareste oasele, este o bautura foarte benefica pentru copii anemici, bolnaviciosi si cu intarzieri de crestere,
  • stimuleaza digestia, buna functionare ficatului si rinichilor, a pancreasului si splinei,
  • este benefic in diaree si dizenterie datorita proprietatilor astringente.

PREPARARE

RETETA 1 - cu zahar

  • 2kg coacaze bine coapte, se curata de codite si frunzulite, se spala sub jet de apa, se lasa la scurs si apoi se zdrobesc intr-un blender, sau cu ajutorul unui storcator de fructe.

Maceratul obtinut se filtreaza printr-un tifon dublu sau o sita foarte deasa, la sucul rezultat se adauga, - siropul format prin fierbere, dintr-un kg de zahar si 1l de apa -, amestecul se omogenizeaza si se pune pe foc sa dea cateva clocote,- spuma care se formeaza se scoate cu o spumiera -, se toarna in sticle sterilizate si se etanseaza, se pastreaza in locuri reci si uscate.

RETETA 2 - cu miere de albine

  • Coacazele se curata de pe crengute, se spala bine sub jet de apa si se pun la scurs pe un sevet mare sau pe hartie absorbanta.

Intr-un borcan care se poate etansa cu un capac, se aseaza un strat de 2-3 cm de fructe si un strat de miere de albine poliflora,- 4-5 linguri -, straturile se aseaza altermativ, la urma se aseaza mierea,- care trebuie sa acopere fructele -, se lasa la macerat 50-60 de zile, din cand in cand se verifica si se mai agita borcanul, se filtreaza si se toarna in borcanele ermetic inchise, se pastreaza la rece in locuri uscate.

Siropul de coacaze in scopuri medicale se poate consuma ca atare cate 3-4 lingurite pe zi, este benefic si in stari febrile in afectiuni ca,- rujeola, scarlatina, in inflamatii urinare, in tulburari circulatorii datorate menopauzei, in scop gustativ se consuma diluat cu apa sau apa minerala.

sirop de coacaze negre sursa foto

RECOMANDARI

Siropul de coacaze negre nu este recomandat persoanelor care sufera de diabet.

Siropul de coacaze negre se poate achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI, AICI.

Prezentul site este in scop educativ si informativ, el nu inlocuieste tratamentul si prescriptiile medicale.

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
1
mari
super! multumesc!