Uleiul de nuca - vitalitate si energie

GENERALITATI

Nucile fac parte din marea familie a oleaginoaselor împreună cu alunele și alunele caju, nuci de Macadamia, nuci de Brazilia, nuci pecan, alune de pădure, muguri de pin, muguri de fistic.

Forma miezului de nucă, seamănă cu cea a creierului omenesc, nucile sunt printre cele mai nutritive fructe uscate, abundă în proteine, vitamine, antioxidanți, substanțe care dau organismului vitalitate și energie.

nuci sursă foto

PRINCIPII ACTIVE, BENEFICII

Din miezul de nucă uscat printr-un proces de presare la rece se obține uleiul de nucă, un ulei bogat în acizi grași esențiali, o sursă bogată de antioxidanți și acid ellagic, care au un rol important în eliminarea substanțelor nocive și a toxinelor din organism, care pot dezvolta diferite forme de cancer.

Uleiurile presate la rece sunt uleiuri neprelucrate chimic, sunt obținute prin presarea mecanică a semințelor, și au un rol important în alimentație, fiind bogate în acizi grași polinesaturați, minerale, vitamine, antioxidanți, ele au o acțiune complexă și benefică asupra organismului.           

Uleiurile rafinate, sunt obținute prin prelucrare la temperaturi ridicate, distrugându-se multe dintre substanțele active din ulei, și în plus se folosesc substanțe chimice pentru rafinarea și stabilizarea uleiului, substanțe care au unele efecte dăunătoare asupra organismului.

Uleiul de nucă presat la rece, este foarte bogat în vitamina C, E, grupul vitaminic B - B1, B2, B3, niacină, acizii grași Omega-3, Omega-6 și Omega-9, niacina, săruri minerale - fier, magneziu, calciu, seleniu, fosfor, zinc.

                uleiul de nuci sursă foto

Acest ulei, pe lângă conținutul bogat de acid elagic și antioxidanți, conține cantități însemnate de mangan, cupru, și melatonină - care este un hormon care încetinește procesul de îmbătrânire, corpul uman până la vârsta de 30 de ani, secretă singur acest hormon, după această vârstă el trebuie luat din alimente.

Secreția de melatonină  este maximă noaptea, eliberarea ei este influențată de stilul de viață, și de alți factori, cea mai mare cantitate este secretată între 1 și 3 ani, pentru că este perioada în care omul doarme cel mai mult, cu cât se înaintează în vârstă, cantitatea de melatonina scade, - insomnia este una dintre cauzele insuficientei de melatonină -.

Deci uleiul extras din nucă are multe beneficii pentru sănătate

  • ajută la menținerea elasticității arterelor,
  • îmbunătățește circulația sângelui din organism,
  • prevenirea apariția hipertensiunii arteriale,
  • scade riscul de boli de inimă,
  • întărește sistemul imunitar al organismului,
  • previne și combate efectele radicalilor liberi răspunzători de mai multe tipuri de cancer,
  • reglează echilibrul hormonal în organism  - datorită conținutului bogat în fitonutrienți, seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier și calciu, acești constituenți păstrează echilibrul hormonal,
  • previne procesul de îmbătrânire - conținutul bogat în antioxidanți ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi,
  • tratează erupțiile și eczemele - o linguriță de ulei pe zi, duce la ameliorarea acestora,
  • ameliorează inflamațiile în organism, datorită conținutului de grăsimi polinesaturate - Omega-3 și Omega - 6, previne afecțiuni cum ar fi artrita,
  • combate enurezisul - scăparea inconștientă și involuntară a urinei -,
  • eficient în menținerea sănătății pielii - conținutul vitaminic B, niacina, vit.E, contribuie la  întreținerea, catifelarea, și la un aspect sănătos al pielii.

RECOMANDARI

Uleiul de nucă, nu se folosește la gătit, preparat termic își pierde aroma și multe calități, este ideal pentru asezonat salate, paste, diferite preparate cu orez, etc.

                uleiul de nuci sursă foto

Uleiul de nuci se poate achizitiona d ela magazinele naturiste sau online AICI.

    

Informațiile din acest site au caracter educativ și informativ, pentru a începe o cură sau un tratament naturist de orice tip, este recomandată consultarea medicului specialist.

 

sursă foto cover

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0