Uleiul din seminte de bumbac - eficient pentru o piele sensibila si uscata

GENERALITATI

Bumbacul, planta industriala folosita in industria textila, face parte dintre speciile rare de plante care au in acelasi timp  flori, boboci si fructe - capsule cu seminte -, din care se extrage un ulei bogat in acid linoleic, cu proprietati antioxidante deosebite.

Semintele de bumbac sunt folosite - in industria alimentara la fabricarea - uleiului alimentar, a margarinei,- etc.,- in cosmetica intra in componenta produselor de curatare a pielii, tenului, a parului, in diferite sapunuri,- in medicina datorita proprietatilor sale de a calma durerea.

bumbac sursa foto

Cu toate ca foarte multe alimente contin ulei de bumbac:- conserve, chipsuri, anumite bauturi -, bumbacul este privit ca si o planta industriala si nu comestibila, datorita in special a pesticidelor cu care se stropesc aceste culturi impotriva insectelor, pentru a obtine recolte bune de bumbac .

Uleiul extras din semintele de bumbac pastreaza toate proprietatile plantei, are o structura proteica si o aroma usor asemanatoare cu cea a nucilor, datorita continutului mare de acizi grasi Omega-6 si de antioxidanti, uleiul de seminte de bumbac are multiple beneficii pentru piele.

PROPRIETATI

Uleiul care se obtine din semintele de bumbac este o sursa puternica de Omega 6 si steroli, este bogat in minerale, proteine alimentare si vitamine - continut ridicat de vitamina E.

Este folosit in special in industria cosmetica, in produsele de curatare, hidratare, catifelare a tenului si a pielii, de ingrijire a parului, datorita continutului ridicat de acizi grasi Omega 6 si steroli, este recomandat pentru pielea foarte sensibila si uscata. 

  • este emolient, delicat, fin si matasos,
  • foarte penetrabil - nu incarca pielea -,
  • prezinta avantajul de a fi inodor, ceea ce permite punerea in valoare a aromei si parfumului uleiurilor esentiale aromatice,
  • confera fermitate pielii, un aspect placut si matasos,
  • hidrateaza pielea in profunzime, fara sa o lase incarcata,
  • este un factor natural de protectie impotriva razelor ultraviolet,
  • contribuie la refacerea membranei celulare si confera fermitate pielii, datorita calitatilor regenerante si emoliente,
  • incetineste procesul de imbatrinire,- datorita capacitatilor nutritive crescute, a efectelor de hidratare deosebite-.

ulei de bumbac sursa foto

RECOMANDARI

Uleiul din seminte de bumbac se poate folosi adaugat in produsele cosmetice pe care le folosim.

sursa foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0