Buretele de prun - foarte apreciată gastronomic

Buretele de prun - RHODOPHYLLUS CLEPEATUS - crește și se dezvoltă prin livezi, o întâlnim în mai iunie.

 buretele de prun 

Este o CIUPERCĂ COM ESTIBILĂ, cu o valoare alimentara foarte mare, este o ciupercă foarte apreciată gastronomic.  

DESCRIERE  

Pălăria la început este convexă, pe urmă pe măsură ce crește și se maturizează se întinde, este netedă, culoarea este brun cenușie cu marginea neregulată, cărnoasă.

                buretele de prunsursă foto

Lamelele sunt largi inegale albe la început, apoi se colorează în roz - cenușiu.

Piciorul este cilindric, plin în interior, ușor fibros, ușor striat colorat în alb.

Carnea este albicioasă, miros ușor de faină, gust caracteristic.

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0