Fructe

Bergamota, un fruct care creeaza energie, optimism si relaxare

GENERALITATI

Citrus bergamia - este un arbust pitic din specia citricelor familia Rutaceae, fructul sau bergamota, nu este comestibil, dar este un fruct cu numeroase utilizari in multe domenii in special in  cosmetica si in medicina naturista.

Bergamota este originara din Italia din oraselul Bergamo, de unde i se trage si numele, este un fruct care seamana cu lamaia si portocala ca forma si colorit, culoarea variaza de la verde la galben in functie de gradul de coacere al fructului.

Castanul salbatic - un remediu eficient in combaterea si prevenirea multor afectiuni

DESCRIERE, GENERALITATI

Castanul salbatic - AESCULUS HIPPOCASTANUM -, denumiri populare  - castan porcesc, afghistin, ghistin -, este un arbore ocrotit prin lege, care crește cultivat în scop ornamental, prin parcuri și grădini amenajate în spatii libere, pe marginea aleilor din orașe, este originar din India, Caucaz, și nordul Asiei și aparține familiei Sapidacee.

Castanul sălbatic sau porcesc, este un copac exotic, rămuros, cu coroana foarte bogată care ajunge până la 20-30 de metri înălțime. Trunchiul și ramurile bătrâne, sunt acoperite cu o coajă groasă, solzoasă, ramurile tinere au o coajă brună, mugurii care apar primăvara sunt mari, cleioși și bogați în rezine.

Degetele lui Buddha - fructul are un puternic parfum de lamaie

Degetele lui Buddha este cunoscut și sub denumirea de Bushukan în -Japonia- sau Fingered Citron, fiind înrudit cu familia Citricelor.

DESCRIERE

Fructul are un puternic parfum de lămâie, este împărțit în secțiuni care seamănă cu niște degete - de unde îi vine numele -, are coaja groasă, nu are semințe și are foarte puțin miez, care nu este suculent.