Plante carnivore

Roua cerului - o floare carnivora

DESCRIERE, GENERALITATI

Roua cerului - DROSERA ROTUNDIFOLIA - denumirea populara este roua cerului face parte din familia Droseraceae, și cuprinde cca 200 de specii.

Este o plantă CARNIVORĂ, care crește și se dezvoltă în locuri mlăștinoase, pe zăcăminte de turbă, se găsește în nordul Europei, în America de Nord, în Siberia, Japonia, Coreea, în țara noastră apare în rezervații naturale, fiind o specie ocrotită de lege, este o plantă perenă în habitatul natural, trăiește până la trei ani în condiții de interior.

Planta Cobra - o planta carnivora cu fata de sarpe

DESCRIERE, GENERALITATI

Planta cobra - DARLINGTONIA CALIFORNICA - denumirea populară plantă cobră, crinul cobra face parte din familia Sarraceniaceae și este originară din Nordul Californiei, crește și se dezvoltă în locuri umede, apoase și în mlaștini. 

Este o plantă CARNIVORĂ, perenă în habitatul ei natural, trăiește patru-cinci ani, în sere câteva luni în condiții obișnuite de interior.

Heliamfora - o planta carnivora uluitoare prin forma frunzelor

DESCRIERE, GENRALITATI

Heliamfora - HELIAMPHORA NUTANS - denumirea populară heliamfora, face parte din familia Sarraceniaceae, originara din Brazilia, Venezuela, crește și se dezvoltă în zone de savana și de pădure, ale regiunilor care au un climat călduros și umed și unde plouă constant pe tot parcursul anului.

Este o plantă CARNIVORĂ, ierboasă, care se dezvoltă dintr-un rizom subteran, în habitatul natural este perenă, depășește înălțime de un metru, dar în condiții de interior abia daca atinge treizeci de cm în diametru și înălțime, trăiește trei-patru ani, în sere sau terarii și câteva luni în condițiile obișnuite de interior.

Foaie grasa - o planta carnivora interesanta

DESCRIERE, GENERALITATI

Foaie grasa - PINGUICULA AGNATA - denumirea populară foaie grasă, grasetă este o plantă din familia Lentibulariaceae și este originară din America Centrală și America de Sud, crește și se dezvoltă în zonele tropicale și subtropicale ale Americii.

Este o plantă CARNIVORĂ, ierboasă, perenă în zonele de origine naturală, trăiesc 3-4 ani în sere reci sau în terarii și doar câteva luni condiții de interior.

Nepents - o planta impresionanta

DESCRIERE, GENERALITATI

Nepents - NEPENTHES - denumirea populara nepentes face parte din familia Nepenthaceae, este originara din China, India, Indonesia, Malaysia, Madagascar, Noua Caledonie etc. Plantele prezintă inflorescențe, primăvara și vara, sunt dioice, adică florile mascule și cele femele se dezvoltă pe indivizi diferiți.

Sarracenia - o planta carnivora ca un ulcior

Sarracenia  - SARRACENIA - denumirea populara saracenia, face parte din familia - Sarraceniaceae -, este originară din America de Nord.

DESCRIERE

Este o plantă CARNIVORĂ, ierboasă, perenă dacă trăiește în mediul natural, sau poate trai 3-4 ani, dacă crește și se dezvoltă în vase sau recipiente în sere, terase etc.

Prinde Muste - o planta carnivora fascinanta

Prinde muște - DIONAEA MUSCIPULA - denumirea populară - prinde muște -, este o plantă perenă, originara din Carolina de sud, New Jersey, crește și se dezvoltă în regiuni mlăștinoase, în zone cu pământ sărac în nutrienți, iubește în general zonele umede.

DESCRIERE

Este o plantă CARNIVORĂ, face parte din familia Drosseraceae, poate atinge 30-35 cm înălțime.