Plante tehnice

Santal, un lemn pretios, cu parfum mirific pentru trup si suflet

GENERALITATI, DESCRIERE

Santal - Santalum album -, este un arbore de talie mica vesnic verde, foarte popular in India, originar din Asia. Santalul este un arbore parazitar care creste pana la 5-6 metri, sau pana la 10-15 metri inaltime, daca radacinile proprii sunt implantate in alt copac. Este un copac care ajunge la maturitate dupa ce traieste intre 50 si 100 de ani, trunchiul maro-cenusiu este acoperit de numeroase ramuri subtiri.

Bumbacul - o planta textila

DESCRIERE, GENERALITATI

Bumbacul este o plantă tehnică, cultivată în zonele călduroase, crește sub formă de tufe.

Rădăcina este pivotantă. Tulpina este semiînaltă, ierboasă, spre maturitate devine lemnoasă, ramificată,dezvoltă ramuri vegetative și ramuri fructifere. Frunzele sunt mari și lucioase pe partea superioară.

Canepa - o planta tehnica

DESCRIERE, GENERALITATI

Cânepa - CANABIS SATIVA - este o specie de cânepă din familia Cannabaceae care se cultivă în scopuri industriale, și este cea mai folosită dintre toate plantele tehnice. Cânepa este valorificată în totalitate, are utilizări în industria textilă, se obține din ea hârtie, se folosește începând de la fabricarea banalelor sfori, funii folosite în construcții, până în medicină alternativă fiind un aliment cu valori nutriționale deosebite, industria auto și în cosmetică.