Cherimoya - contine foarte putine grasimi

DESCRIERE, GENERALITATI

Cherimoya este fructul arborelui Annona Cherimola din familia Annonaceae. Arborele ajunge și la înălțimi de 10 metri, are frunze foarte lungi, fructul are formă de inimă, coaja nu este comestibilă, poate cântări până la 2-3 kilograme, gustul este un amalgam de arome de banană, ananas, mango, papaya; semințele din interiorul fructului, sunt negre, și sunt necomestibile.

Cherimoya este un fruct foarte perisabil, care nu rezistă la transport, din această cauză se găsește rar în magazine.

cherimoya sursă foto

Pentru al putea consuma, fructul trebuie să fie moale, miezul copt trebuie să fie alb sau crem, coaja să aibă o culoare verde închis spre maro. Fructul necopt este greu, se pune la soare să se coace și se verifică dacă a devenit moale, ca un avocado când este copt, se decojește, se scot semințele care sunt otrăvitoare.  Acest fruct exotic are o mulțime de beneficii și e folosit deseori ca afrodiziac sau pentru îmbunătățirea fertilității.

                cherimoya sursă foto

PRINCIPII ACTIVE

Conținând foarte puține grăsimi și lipsit de colesterol, Cherimoya este bogat în vitamina A, C, E și B6, minerale:  potasiu, sodiu, fosfor, calciu, magneziu și acid aspartic, acid glutamic, lizina, tirozina, acid folic, acid ascorbic, antioxidanți.

BENEFICII PENTRU SANATATE

Datorită vitaminelor și mineralelor conținute, fructul este recomandat copiilor, femeilor însărcinate, persoanelor aflate în convalescență, este indicat în anemie; stres; în diabet zaharat; probleme digestive  - au efect laxativ -; hipertensiune; probleme cardiovasculare; benefic în bună funcționare a mușchilor și a sistemului nervos; ajută la formarea globulelor roșii și albe.

Cherimoya copt, este foarte zemos, sucul și pulpa acestui fruct oxidează foarte repede, după ce este tăiat, și se pătează, de aceea după decojire se stropește cu zeama de lămâie.

                suc de cherimoya sursă foto

 

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0