Rulada cu nuca de cocos, stafide si ciocolata, delicioasa si usor de pregatit

Blatul

  • 350 gr biscuiti simpli
  • 2 linguri zahar brun,- sau zahar tos -
  • 2 linguri cacao
  • 200-250 ml lapte
  • 50 gr stafide
  • esenta de rom

Crema

  • 200 gr unt sau margarina,- la temperatura camerei -
  • 50 gr zahar pudra vanilat
  • 100 gr nuca de cocos

Preparare

Blatul

Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul,- zaharul brun este mai gustos -, se gaseste in toate supermarketurile -, se adauga si cacao, dizolvata in cateva linguri de lapte, esenta de rom, apoi stafidele inmuiate in apa fierbine in care am adaugat putina esenta de rom si, cand zaharul s-a dizolvat se ia de pe foc.

poze sirop

Biscuitii se zdrobesc in blender, se aseaza intr-un bol incapator, peste ei se toarna siropul de lapte, zahar si cacao care trebuie sa fie caldut.

biscuiti sfarimatibiscuiti cu sirop

Siropul se toarna pe rand, se amesteca, trebuie sa obtinem un aluat lipicios care sa se poata intinde, daca este necesar se mai poate adauga lapte caldut, sau nu este necesar tot siropul.

aluat

CREMA

Untul taiat cubulete se freaca spuma cu zaharul pudra vanilat si se adauga nuca de cocos.

unt cubuloete

Aluatul se intinde cu sucitorul intre doua bucati de folie alimentara transparenta,- se poate impartii in doua bucati, fiecare se intinde pana ajunge la o grosime de 1-1,5 cm -, se desprinde folia de pe aluat si se intinde crema apoi cu ajutorul foliei pe care am intins aluatul, se ruleaza, se presara optional cu nuca de cocos si se da la frigider cel putin doua ore.

aluataluat intinsaluat ci cremaaluat cu cremaaluat cu crema si ciocolata

Se pot adauga peste crema, felii de banana, fructe confiate, eu am presarat peste crema ciocolata amaruie taiata cubulete mici.

rulada rulada felii

 

POFTA BUNA!

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0