Tamarillo - activeaza aparatul digestiv

DESCRIERE, GENERALITATI

Fructele Tamarillo, cresc grupate în mănunchiuri, într-un arbust veșnic verde, care nu depășește 3 m înălțime. Au forma mai ovală asemănătoare cu a unei prune și măsoară între 4-10 cm, o coajă moale care poate avea mai multe culori - roșie, roz, portocalie, galbenă -, tamarillo galbenă este mai dulce.

Este originar din America Centrala și de Sud, unde se mai numește tomată de arbust, este picant și ușor dulce, aromat, suculent, ușor acidulat. Fructul nu se coace pe copac, până nu cade sau este cules din pom, este unul dintre putinele fructe care pot fi folosite și ca legumă, în diferite feluri de mâncare, este o umplutură ideală pentru o prăjitură sau pentru o plăcintă cu fructe.

tamarillo sursă foto

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Fructele coapte conțin zaharuri, vitamina C și vitamina P, acid malic, ulei volatil, săruri hidrosolubile de iod, de aceea, fructele sunt benefice pentru tratamentul și profilaxia dereglărilor glandei tiroide; provitamina A (betacaroten) care îi dă fructului culoarea roșiatică și este benefică pentru o vedere bună și o piele sănătoasă, sunt dietetice.

Vitamina B6, necesară pentru a asigura buna funcționare a sistemului nervos, fructul este și o sursă importantă de fier benefică în timpul sarcinii, potasiul pe care îl conține scade tensiunea arterială, iar magneziul și fosforul asigură regenerarea celulelor, este bogat în fibre care activează aparatul digestiv, prevenind constipația și cancerul de colon.

                tamarillo sursă foto

UTILIZARE

Tamarillo, este format din două camere, miezul cărnos și moale, sâmburi cărnoși care pot fi consumați, coaja nu este comestibilă.

                tamarillo 

Se consuma proaspete, se prepară sucuri, deserturi, care au o aromă aparte. Fructul este picant, ușor dulce și poate fi comparat cu kiwi, roșiile sau fructul pasiunii.

Din fructe se popate obține un ulei vegetal folosit cu succes în cosmetică.

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0