INGREDIENTE
500 gr ardei iuti, curatati de seminte
500 gr zahar
500 ml otet
1/2 lingurita sare
Sucul de roșii se obține cel mai ușor cu mașina de stors roșii, sau cu ajutorul mixerului, după care se strecoară printr-o sită deasă. Sucul de roșii conservat sau bulionul, se obține în casă prin fierberea sucului obținut din roșii, păstrat în sticle închise etanș, în locuri răcoroase și uscate.
Varza murata este un aliment plin de vitamine, minerale, acid folic, antioxidanti, cu numeroase efecte curative și revitalizante.
Pentru a-si pastra calitatiile, varza se conserva ca si toate celelalte murături, prin fermentarea acidolactica naturala, adica se conservă cu sare si nu cu oțet. Se pregateste o saramura cu sare neiodată grunjoasă sare neprelucrată, varza se lasă la fermentat, în butoaie sau în borcane de sticlă, în felul acesta, varza iși păstrează toate proprietățiile.