Ceaiuri din plante - o solutie naturala pentru normalizarea glicemiei - frunze de dud, anghinare

Ceaiul din frunze de dud - Morus -

PRINCIPII ACTIVE SI PROPRIETATI

Frunzele de dud sunt foarte bogate in carbonat de calciu, tanin, arginina, adeina, beta-caroten.

Frunzele de dud datorita principiilor active din continut au efecte - antidiareice,- antidiabetice,  astringente, hipoglicemiante.

frunze de dud sursa foto

Ceaiul din frunze de dud ajuta la reglarea glicemiei, fara a se face exces de cantitati, se folosesc doar frunzele uscate, de asemenea este de benefic in tratarea a numeroase afectiuni, ajuta la eliminarea viermilor intestinali, este indicat persoanelor care lupta cu kilogramele in plus.

PREPARARE

  • ceaiul de frunze de dud se prepara prin infuzare - o lingurita de frunze de dud uscate si maruntite la 250 ml apa clocotita, se lasa la infuzat 10-15 minute, se bea  in trei reprize la o ora dupa mesele principale.

BENEFICII PENTRU SANATATE

  • scade nivelul zaharului din sange, eficacitatea cereste daca se combina cu frunze de afin, urzica, frunze de nuc, teci de fasole alba,
  • este indicat persoanelor care vor sa slabeasca,
  • benefic in obezitate si tulburari metabolice,
  • este benefic in afectiuni digestive ulcer, gastrita, diaree, enterite, ulcer gastric si duodenal,
  • eficient in afectiuni ale aparatului respirator - gripa, tuse, raceala, angina pectorala -,    
  • combate starile de astenie si nervozitate, insomniile,
  • combate viermii intestinali.

                ceai de frunze de dud sursa foto

RECOMANDARI

  • nu este recomandat mamelor care alapteaza si nici femeilor insarcinate,
  • inainte de a incepe o cura naturista de orice fel este recomandat sa se consulte medicul specialist, care v-a stabili corect dozajul si durata tratamentului,
  • supradozajul in general si pentru diabetici in special, poate provoca scaderi ale glicemiei sub limitele normale si implicit probleme de sanatate.
  • ceaiul de frunze de dud se poate achizitiona din magazinlele naturiste sau online AICI, AICI.

  

Ceaiul de Anghinare - Cynara scolymus -

GENERALITATI

Anghinarea, leguma atat de cunoscuta si utilizata in bucatarie, este si o planta medicinala apreciata ca cea mai bogata in antioxidati dintre toate legumele.

In scopuri medicinale se folosesc frunzele, cunoscute pentru efectele benefice in tratarea multor afectiuni in special ale ficatului si bilei.

Ceaiul de anghinare se poate achizitiona din toate magazinele naturiste.

                anghinare sursa foto

PREPARARE

  • ceaiul de anghinare se prepara sub forma de infuzie - o lingurita de planta uscata si maruntita la 250 ml apa clocotita, se lasa la infuzat 10-15 minute.

PRINCIPII ACTIVE SI PROPRIETATI

  • ceaiul de anghinarie este bogat in vitamine A, C, K, vitamine din grupul B, substante amare, flavone, lipide, zaharuri, saruri minerale - potasiu, mangan, fier,fosfor -, taninuri, cinarina - un antioxidant puternic - caruia i se datoreaza numeroase din efectele curative ale plantei.

Ceaiul de anghinarie are efect - hepatoprotector,- coleretic,- colagog, - stimuleaza secretia si eliminarea bilei,- hipoglicemiant,- stomahic - stimuleaza secretia sucurilor gastro –intestinale ,- antiinflamator, - diuretic, - febrifug,- antialergic,- depurativ.

BENEFICII PENTRU SANATATE

  • reduce si stabilizeaza nivelul zaharului din sange,
  • scade colesterolul,
  • scade tensiunea arteriala si protejeaza inima,
  • intareste sistemul imunitar al organismului,
  • curata ficatul, regenereaza celulele hepatice,
  • detoxifica organismul,
  • este benefic in afectiunile digestive - diaree, greata, voma, balonare, enterite, colite, constipatie -,
  • este eficient in infectii renale,
  • previne si amelioreaza astenia, surmenajul fizic si pshihic,
  • este eficient in curele de slabire.

               ceai de anghinare sursa foto

RECOMANDARI

  • este indicat sa se consulte medicului inainte de a incepe o cura cu ceai de anghinare, mai ales in cazul persoanelor care sufera de diabet, acesta va stabili corect doza si durata tratamentului,
  • ceaiul de anghinare consumat in exces poate provoca diaree, greata,voma,colici hepato-biliari,
  • este contraindicat in timpul sarcinii si in timpul alaptarii.
  • ceaiul de anghinare se poate achizitiona din magazinele naturiste sau online de AICI, AICI.

 

sursa foto cover

 

     

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0