Plante medicinale cu efecte anti-cancerigene

Plantele medicinale care au calitati anti-cancerigene, si au putere sa lupte cu cancerul sunt in mare majoritate toxice, de aceea trebuie folosite cu mare atentie si precautie. Trebuie folosite numai sub supravegherea medicului specialist care va stabili corect dozajul care se administreaza si durata tratamentului.

Tratamentele naturiste de foarte multe ori sunt benefice, prin efectul direct pe care il au asupra maladiei dar si prin stimularea imunitatii organismului în lupta împotriva agresivitatii factorilor cancerigeni, tratamentele naturiste se pot utiliza în orice faza a bolii, indiferent de tipul de cancer si de vârsta persoanei suferinde.

TRIFOIUL ROSU

EFECTE BENEFICE

Trifoiul rosu, este o planta care creste prin pasuni, fanete, raristile de padure de la deal si de la munte, este folosit in tratamente naturiste datorita calitatilor terapeutice deosebite pe care le detine,

  • este anticancerigen, expectorant, antibiotic, antiinflamator, sedativ, dezinfectant, antireumatic, depurativ, antidiareic.

             trifoi rosu sursa foto

Preparatele din flori de trifoi sunt eficiente in combaterea tumorilor canceroase - indiferent se localizare -, in special cancerul de rect, genital, laringian, leucemie.

  • trateaza iritatiile vaginale, leucoree, sifilis, eficienta in guta, reumatism, obezitate, tuse, tuse convulsiva, gripa, tuberculoza, congestie pulmonara, bronsita, astm bronsic.

Trifoiul rosu purifica sangele prin eliminarea  toxinelor, este benefic in tulburari circulatorii, in artrite, in buna functionare a bilei si a ficatului, constipatie.

             ceai de trifoi rosu sursa foto

RECOMANDARI

  • tratamentul cu preparate din trifoi rosu se vor face numai sub indrumarea medicului specialist.

SFECLA ROSIE

EFECTE BENEFICE

Sfecla rosie este cunoscuta pentru beneficiile pe care le aduce asupra organismului si asupra starii noastre de sanatate fizica si psihica inca din antichitate, consumata în cantitati moderate si preparata corect respectand indicatiile date de specialisti, sfecla rosie este un aliment miraculos.

              sfecla rosie sursa foto 

  • sfecla rosie este o comoara de vitamine si minerale - contine vitaminele A, C, tot complexul vitaminic B, fier, potasiu, fosfor, mangan, magneziu, sulf, iod, calciu, antioxidanti.

Sfecla rosie apara organismul de raceli si gripe, intareste sistemul imunitar, trateaza afectiuni ale ficatului, afectiuni cardiovasculare, regleaza tranzitul intestinal, vindeca tumori, avand proprietari anticancerigene gratie pigmentului care îi da culoarea de rosu puternic, -betacianina -, totodata este si un puternic detoxifiant, antiinflamator si energizant.

Sucul proaspat de sfecla rosie, este eficient in lupta cu boli grave - cancerul -, deasemenea sucul de sfecla amelioreaza efectele chimioterapiei si radioterapiei.

Pentru tratament se recomanda pentru inceput 250 de ml pe zi, cantitatea se creste treptat, daca apar reactii adverse - varsaturi, ameteli, greata, se reduce cantitatea, pina cand este acceptata de catre organism.       

Sucul proaspat de sfecla rosie este eficient în tratarea cancerului de colon, plamani, stomac de asemenea previne si trateaza leucemia, cancerul de prostata, cancerul de san, cancerul de testicule.

             suc de sfecla sursa foto

CONTRAINDICATII SI RECOMANDARI

  • consumul excesiv de suc proaspat de sfecla, poate produce greata, varsaturi, ameteli sau paralizia temporara a corzilor vocale.
  • tratamentul cu suc de sfecla este recomandat sa se faca numai sub supravegherea medicului specialist.

sursa foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0