Sucul de Sfecla Rosie - ofera energie si vitalitate

PRINCIPII ACTIVE, RECOMANDARI

Sfecla roșie, este cunoscută ca fiind protectoarea ficatului, fiind apreciată ca și una dintre cele mai benefice legume pentru organism. Aceasta super-legumă, este o sursă bogată de fier, iod, calciu, cupru, fosfați, mangan, potasiu, sulf, vitamina A, C, E, tot grupul de vitamine B, antioxidanți, fibre, nitrați - sunt componenți, care îmbunătățesc circulația sangvina în corp, inclusiv la nivelul creierului, a inimii și mușchilor -.

Sfecla roșie este unul dintre cele mai complexe alimentele care, luptă împotriva cancerului și a altor afecțiuni, se poate consuma în diferite forme, crudă, sub formă de salată, suc de sfeclă, în supă, în piureuri, sau la cuptor, alături de preparate din carne sau legume, aducând un plus de culoare, dar mai ales de vitamine și minerale.

sfeclă roșie sursă foto

Sfecla roșie poate fi introdusă și în alimentația bebelușilor încă de la 8 luni, sub formă de suc sau piure combinat, cu alte legume, totodată și femeile însărcinate este bine să consume sfecla roșie, fiind un aliment care conține un complex întreg de nutrienți de care organismul are nevoie.

Sucul de sfecla roșie este metodă cea mai simplă de a consuma sfecla roșie, se poate combina și cu suc din alte legume și fructe - morcov, țelină, castraveți, ananas, suc de măr.

Studiile arată că sucul de sfecla roșie, oferă energie și vitalitate pe parcursul unei zile, aceasta se datorează componentelor din sucul de sfeclă, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, ajută și crește rezistența organismul, care va răspunde mai bine la toate solicitările de peste zi.

Sucul de sfeclă ajută la

  • eliminarea toxinelor din organism,
  • protejează ficatul - ajută la îmbunătățirea metabolismului celular și prelungește viața celulelor hepatice,
  • stimulează sistemul imunitar îmbunătățind respirația celulelor și oxigenarea țesuturilor,
  • previne apariția cancerului  - un antioxidant puternic betacianina, totodată și pigmentul care da culoarea roșie are capacitatea de prevenire și tratare a cancerului - în special a leucemiei -,
  • scade nivelul colesterolului,  
  • combate formarea cheagurilor de sânge, 
  • tratează afecțiunile de vezica biliară,
  • este benefic pentru cei care suferă de gută,               
  • are efecte benefice asupra glandei tiroide, datorită conținutului mare de iod,
  • scade tensiunea arterială,     
  • previne atacurile de cord și afecțiunile cardiovasculare,
  • întărește mușchiul inimii, datorită conținutului mare de potasiu,
  • este eficient împotriva anemiei - fierul și acid folic din componența, sunt importante în producerea globulelor roșii la nivelul măduvei osoase hematogene.

PRECAUTII

Sfecla roșie nu este indicată pentru diabetici, decât  în cantități mari, zaharul din compoziția sfeclei se absoarbe foarte repede în organism.

                suc de sfeclă roșie sursă foto

Sfecla roșie este bogată în oxalați - oxalatul constituie produsul final de metabolism al glioxalatului și gliceratului, dar organismul uman nu poseda enzime capabile sa anihileze oxalatul, drept urmare acesta trebuie eliminat prin rinichi, la nivel tubular oxalatul se combină cu calciul formându-se calculi de oxalat de calciu, concentrațiile prea mari de oxalat pot fi toxice pentru celulele renale -, persoanele predispuse la pietre sau nisip la rinichi, nu ar trebui să îl consume suc de sfecla roșie. 

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0