Ardeiul Kapia - consumul de kapia scade riscul de infarct

Consumul de ardeii kapia ne ajută să facem mai ușor trecerea de la vară, la anotimpul rece, prin conținutul lor deosebit de nutritiv, reducând riscurile acestei tranziții. 

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Ardeii Kapia au o concentrație foarte mare de vitamina C, un  antioxidant important în creșterea rezistentei organismului la infecții și răceli. Ardeiul kapia, are o concentrație mare de capsaicina o substanță care acționează ca vasodilatator, reducând tensiunea arteriala și scazând nivelul de colesterol, capsaicina are și rol de anticoagulant, consumul de kapia scade semnificativ riscul de infarct. 

ardei kapia 

O alta substanță benefică organismului, licopenul este un pigment roșu, și antioxidant, care reduce riscul de cancer în special cancerul de prostată și de îmbolnăvire a sistemului cardiovascular, el intră în componența ardeilor roșii, dar în concentrație mai mare în ardeiul kapia. Betacarotenul - provitamina A - este un antioxidant care reduce riscul de cancer și încetinește procesul de îmbătrânire, de asemenea conține minerale, calciu, în concentrații mai mari potasiul și siliciul, potasiul este foarte benefic pentru sănătatea inimii.

UTILIZARE

Ardeiul kapia este consumat atât în stare proaspătă cât și conservat. Ardei în oțet și ulei pus la borcane, kapia copt, curățat de coajă și păstrat în pungi de plastic în congelator, sau în borcane în bulion, este o murătură excelentă, consumată alături de friptură sau grătar din carne. Tăiat cubulețe sau feliat și păstrat în congelator în pungi de plastic, este excelent în perioada de iarna pentru pregătirea tocănițelor din carne de pui, porc, vită. Congelând legumele avem avantajul că le putem pregăti mult mai rapid și avem tot timpul anului legume care își păstrează toate vitaminele și aromele.

            ardei Kapia sursă foto

Ardeiul capia se spală, se curață de cotoare, de semințe, se zvântă și se toacă cubulețe sau fâșii subțirele, se ambalează în pungi închise sau vidate sau în cutii din material plastic. Se folosește cu succes la supe, creme, ciorbe, tocănițe, fripturi, pizza, sosuri, preparate din carne și peste etc. Ardeiul tocat se poate ambala pe culori sau se pot ambala mai multe culori.

Ardeiul Kapia este preferatul grădinarilor, fiind printre cele mai căutate legume de sezon dar și pentru valorificarea acestui produs.

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0