Brandusa de toamna - combate cancerul

DESCRIERE, GENERALITATI

Brandusa de toamna - COLCHICUM AUTUMNALE - este cunoscută și sub numele de ceapa ciorii, floarea brumei, balaura este o plantă erbacce, toxică ea crește pe pășuni, pe câmpuri, fânețe, este de înălțime mică, cu frunze lunguiețe, cu flori violete, formate din șase petale, înflorește toamna după ce frunzele încep să cadă din copaci.

 brândușa de toamnă sursă foto 

Fructul, are forma de capsulă și se formează în al doilea an de viață, este verzui, iar la maturitate, are culoare brună și conține foarte multe semințe.

                 fruct brândușa de toamnă sursă foto

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI 

Principiul activ al plantei este o substanță activa COLCHICINA, care este foarte utilizata în medicină și care se găsește în semințe, acestea  se recoltează la maturitatea lor deplină.

Brândușa de toamna este folosită în diverse tratamente naturiste, datorită proprietăților ei anticanceroase; antireumatice; antiinflamatoare; antigutoase; analgezice.

                 brândușa de toamnă sursă foto

Este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru vindecarea reumatismului; artritei; nevralgiilor; tusei; cancerului; a psoriazisului; a paraziților intestinali și pentru gută.

ATENTIONARE!

Brândușa de toamna, este una din cele mai TOXICE PLANTE, toata planta este toxica, intoxicația poate sa apară și în urma consumării laptelui de oi și capre care au păscut în locurile unde crește această plantă, pe câmp, pe pășuni, fânețe umede, în zonele de deal și de munte.

Intoxicația se manifestă în prima faza prin senzația de uscăciune și de arsuri bucale, apoi senzație de vomă, diaree, diaree cu sânge.

Preparatele care conțin extract de brândușa de toamna se administrează numai la recomandarea medicului.

 

sursă foto cover

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
1
Ramona
Vreau sa vand în cantități mari , dorește cineva? 0753 454 545