Broccoli - intareste imunitatea

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Broccoli conopida verde înrudită cu varza și conopidă, având același gust dulce caracteristic, este o legumă bogată în vitamine B3, B5, B6, B12, C, A, E, K, acid folic (B9), este bogată în fier, calciu, magneziu, zinc, mangan, seleniu, fosfor și potasiu.

Consumul de broccoli ajută la întărirea sistemului imunitar;

- este antiinflamator;

- curăță și îmbunătățește circulația sângelui;

- protejează ochii, previne deteriorarea vederii, previne cataracta;  

- scade riscul de aparitie a cancerului pulmonar;

- este indicat in  tratamentul cancerului esofagian si de stomac;

- previne osteoporoza.

             brocoli  sursă foto

Este o legumă cu un conținut crescut de calciu, seleniu și compuși cu sulf, importante efecte antioxidante și anticancerigene. Conținutul bogat în sulf are efecte benefice antivirale și antibiotice, de asemenea are proprietăți antioxidante care previn apariția unor forme de cancer: cancer de sân, de prostată, cancer gastric.

UTILIZARE

Broccoli se consumă sub forma de suc, crud, sau gătit la aburGătit la abur, se păstrează cel mai bine proprietățile nutritive ale acestei legume și dacă se consumă împreună cu hrean, proprietățile sale anti cancer cresc. Broccoli trebuie sa stea la abur 2-4 minute, pentru a nu-și pierde enzimele cu proprietăți anti cancer, ea trebuie să-și păstreze culoarea verde.

             broccoli 

Sucul proaspăt de broccoli păstrează cel mai bine vitaminele, sărurile minerale și enzimele cu rol terapeutic.

             suc de brocoli sursă foto

Broccoli se poate păstra la frigider, în pungi de plastic, pentru câteva zile. Pentru o perioadă mai lungă, se desfac buchetele, se pun în apă clocotita 2 minute, se clătesc cu apă rece, se zvântă de apă și în pungi de plastic se păstrează în congelator.

CONTRAINDICATII

Leguma nu este indicata persoanelor care au probleme cu glanda tiroidă, deoarece conține substanțe goitrogene care pot duce la mărirea tiroidei.

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0