Carambola - o sursa bogata de vitamine

DESCRIERE, GENERALITATI

Copacul Carambola crește foarte repede, are un trunchi scurt, ramificat, stufos, cu o coroană ce ajunge la 10-15 m înălțime, flori liliachii, frunzele cresc în spirală, fructele au pulpă galbenă la maturitate, sunt suculente, crocante, iar coaja este subțire, translucidă și are o culoare galben - verzuie. Există două soiuri de carambola dulce și acră.

PRINCIPII ACTIVE

Carambola sau fructul stea datorită aspectului sau, este o bogată sursă de vitamine C, B5, B9, minerale: conține în cantitate mare fosfor și potasiu, fiind indicat celor care nu au poftă mâncare.

carambola sursă foto

Frunzele de carambola pot fi adăugate într-o mulțime de preparate, având gust ca și a spanacului.

Sucul din fructele carambola este foarte bun pentru organism, fiind răcoritor și poate să reducă febra.

UTILIZARE

Carambola conține o pulpa dulce acrișoara fără fibre, se consumă  întreagă cu coaja și semințe în stare proaspătă, decojit poate fi confiat sau conservat. Se poate păstra la frigider, se folosește la salate, marinate, sosuri, gemuri, sau în preparate de carne sau peste, după ce au fost fierte sau trase în unt.

                carambola

Fructele, mai ales cele acre și mari, se folosesc la prepararea de jeleuri și bomboane de foarte bună calitate.

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0