Ceaiul de Armurariu - protectorul ficatului, dusmanul cancerului

Armurariu - Silybum marianum - , numit popular ciulinul laptelui, ciulinul Mariei, este o planta medicinala care creste si la noi in tara, este folosita de mii de ani in tratarea naturista a afectiunilor ficatului si vezicii biliare, este apreciata ca unul dintre cele mai puternice remedii naturale care trateaza si protejeaza ficatul.

BENEFICII PENTRU SANATATE

Efectele benefice ale ceaiului de amurariu, se datoreaza continutului de silimarina,- un antioxidat care micsoreaza inflamatia ficatului, ajuta la regenerarea celulelor ficatului, creste productia de compusi anticancerigeni, si ajuta la detoxifierea organismului.

armurariu sursa foto

Ceaiul de armurariu- stimuleaza digestia, scade colesterolul, eficient in intoxicatii cu ciuperci sau metale grele, eficient in hepatite, ciroza, insuficienta hepatica, intoxicatii ale ficatului - noxe, alcool, ciuperci -, are efecte deosebite in steatoza - ficatul incarcat de grasime -.

PROPRIETATI

  • hepatoprotector,- tonic amar,- antihepatotoxic,- antiinflamator,- coleretic,- colagog - stimuleaza secretia si eliminarea bilei -,- decongestiv, - antioxidant.

PREPARARE

  • o lingurita de planata uscata si maruntita la 250 ml apa clocotita, se lasa la infuzat 15 minute, se beau 3 cani pe zi inainte de mesele principale cu 30 de minute.

               armurariu sursa foto  

RECOMANDARI

  • ceaiul din armurariu se poate achizitiona din toate magazinele naturiste si din farmacii sau online AICI,
  • dozele prea mari de armurariu pot provoca efecte secundare, este indicat ca inainte de a incepe tratamentul sa se consulte medicul specialist care va stabili corect dozajul si durata.

 

sursa foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0