Ciuperca de camp - este o ciuperca comestibila

Ciuperca de câmp - AGARICUS ARVENSIS - crește și se dezvoltă pe sol, în locuri deschise, în păduri de foioase, livezi, în grupuri sau izolat.

ciuperca de câmp 

Se întâlnește mai mult vara și este o CIUPERCĂ COMESTIBILĂ.

DESCRIERE

Pălăria este la început ovala, apoi pe măsură ce se maturizează, devine sferică, iar la maturitate este întinsă albă, alb-murdar. Lamelele sunt ale-rozalii, iar la maturitate - cafenii.

Piciorul e alb, plin in interior, mătăsos, cu un volănaș dublu, răsfrânt înspre baza piciorului.

                ciuperca de câmp

Carnea este albă, aspect plăcut și miros de migdale, la rupere se îngălbenește.

RECOMANDARE

Se consumă în stare proaspătă și uscată.

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
1
Florica
Sunt absolut delicioase, crude, gătite sau murate cele mici iar cele mature și mari cu lamele negre sau maronii se fac pane mai gustoase decât carnea