Ciuperci, bizare dar fascinante

Anumite forme de viata din natura cresc si se dezvolta in moduri din cele mai stranii si ciudate dar sunt fascinante.

  • Clathrus archeri, botezata "Caracatita" sau "Degetele ddracului",- este o ciuperca bizara, extrem de lipicioasa, care in prima faza se dezvolta intr-un sac gelatinos asemeni unui ou, apoi creste in exterior sub forma de tentacule,- intre patru si sapte tentacule-, de culoare razalie, se regaseste in Australia dar si in Europa, America de Nord, Asia.

Aceasta ciuperca-planta, parca este desprinsa din cartile cu povesti de groaza, este interesanta prin aspectul ei deosebit si se face remarcata prin mirosul neplacut greu de suportat pe care il emana. Cu toata duhoarea pe care o emana si aspectul ciudat este apreciata ca o ciuperca comestibila.

clatrus archerisursa foto

  • Entoloma hochstetteri, este o ciuperca care creste in India si Noua Zeelanda, este fascinanta datorita coloritului de albastru intens, stralucitor, culoare data de "azulena" o hidrocarbura pe care o contine.

Pentru ca numeroase ciuperci din familia "Entoloma" sunt toxice, se presupune ca si aceasta ciuperca deosebit de frumoasa este otravitoare.

entoloma hochstetteri

  • Hydnellum peckii, nu este o ciuperca otravitoare dar nici comestibila,- datorita gustului amar-, te atrage prin aspectul ei ciudat, ciuperca secreta o seva roscata, care spre maturitate devine maronie - studiile arata ca aceasta seva prezinta proprietati anti-coagulante si anti-bacteriene, deasemenea s-a constatat ca este singura forma de viata care stringe cantitati mari de Cesiu din substratul pe care creste.

hydnellum peckilsursa foto

  • Laccaria amethystina, este o ciuperca relativ comestibila din cauza poluantilor pe care aceasta ii acumuleaza in mod natural.

Este raspindita in padurile din Europa, America, Asia, este spectaculoasa prin coloritul - violet aprins.

laccaria amethstina

 

 

http://gradina.acasa.ro/plante-de-gradina-113/5-varietati-bizare-si-spectaculoase-de-ciuperci-pe-care-trebuie-sa-le-vezi-192702.html 

 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0