Ciuperci comestibile

Ghebele tomnatice - apreciate in gastronomie

Ghebele tomnaticeARMILLARIA MELLEA - cresc și se dezvoltă pe lemnul viu, pe lemnul uscat sau cel putrezit sunt ciuperci parazite sau saprofite. 

Ghebele care se dezvoltă pe lemnul de conifere, au un gust AMARUI nu tocmai plăcut, de aceea pot fi NECOMESTIBILE.

Ciuperca Champinion - o sursa de nutrienti

Ciuperca champinionde bălegar - AGARICUS CAMPESTRIS - numită si ciuperca albă, ciuperca de câmp sunt doua  varietăți, foarte asemănătoare, amândouă sunt comestibile și foarte apreciate gastronomic.

ciuperca de bălegar

Palaria sarpelui - o ciuperca delicioasa

Palaria sarpelui - MACROLEPIOTA PROCERA -, sau burete șerpesc, parasol face parte din familia ciupercilor lamelate este o ciupercă comestibilă, foarte gustoasă, o adevărată delicatesă.

               pășăria șarpelui sursă foto