Dracaena, un mic palmier care curata aerul din incapere

Specia de "mici palmieri" - Dracaena -, este una dintre cele mai populare plante decorative prin frunzele minunate, face parte din familia Agavaceae, originare din Africa si Asia, sunt plante care decoreaza deosebit de frumos un apartament, un birou, iar cele care au inaltimi mari le admiram in sere sau in incaperi inalte.

Dracaena este una dintre cele mai populare plante de interior, numele ei vine din limba greaca -"drakaina" sau "femela dragonului", nume care se trage de la o rasina rosie care se extrage de milenii din coaja unei specii de Dracaena si care se foloseste ca si colorant.

Aceste plante pe linga portul si aspectul frunzelor vesnic verzi, sunt si adevarate purificatoare ale aerului din incapere

SPECII DE DRACAENA

DRAGONIERUL

Dragonierul,- Dracaena Draco -, denumirea stiintifica,- Copacul dragonului,- Copacul de sange al dragonului,- Dracena dragonului, denumiri populare, este un arbore care seamana cu un palmier, originar din Insulele Canare, Madeira, Capul Verde, la noi in tara il gasim crescand ca planta decorativa in sere, incaperi inalte, etc., este una din cele mai inalte si longevive specii, in mediu natural copacii pot avea o inaltime de pana la 20 metri, circumferinta trunchiului pina la 4-5 metri, unii copaci pot trai pana la noua mii de ani.

PROPRIETATI ORNAMENTALE

Dragonierul are o crestere lenta, trunchiul inalt este ramificat, la varful fiecarei ramificatii sunt adunate o multime de frunze tari, lungi de pana la 50-60 de cm, frumos arcuite, in forma sabie de culoare verde inchis, inflorescenta este numeroasa, florile sunt adunate sub forma de buchet, fructul este o baca sferica colorata in portocaliu.

Rasina dragonierului, o seva care se scurge din coaja copacului atunci cand este lovita-"rezina"-, de culoare rosu-purpuriu, numita popular "sangele dragonului" de unde si denumirea -Copacul de sange al dragonului-, este un pigment folosit la prepararea a diverse vopsele si cerneluri, in medicina populara este utilizat ca astringent.

dragonierul

DRACAENA FRAGRANS

Dracaena fragrans, denumirea stiintifica,- Planta fericita, Floarea porumb, Planta de porumb, Copacul chinezesc de bani,- denumiri populare, este o planta originara din Africa, decorativa prin frunze, la noi in tara se cultiva ca planta de apartament sau sera, se ingrijeste foarte usor, poate atige o inaltime de pana la 2 metri.

PRPRIETATI ORNAMENTALE

Este o planta decorativa prin frunze - cu aspect de arbust de talie medie-, cresterea este lenta, tulpina este lemnoasa si puternica, frunzele sunt lucioase, colorate in verde inchis in forma de lance lungi pana 25 cm, florile sunt foarte parfumate, infloreste in mediul natural, in ghiveci florile apar foarte rar.

dracaena fragrans

DRACAENA GODSEFFIANA

Dracaena Godseffiana, denumita si Dracaena surculosa, originara din Africa tropicala, este decorativa prin frunze si port, la noi in tara se cultiva ca planta de apartament, deosebit de frumoasa.

PROPRIETATI ORNAMENTALE

Este o varietate care creste in forma de tufa, frunzele sunt ovale si cresc grupate cate doua, trei.

Tulpina este subtire si flexibila, este o planta care prefera locurile umbrite si rezista la aerul uscat din incapere.

dracena godsefiana

DRACAENA SANDERIANA

Dracaena sanderiana, cunoscuta si sub denumirea de - Panglica Dracaena, Bambusul cu noroc - este o planta originara din Asia, si nu se inrudeste cu bambusul in nici un fel.

PROPRIETATI ORNAMENTALE

Este una dintre speciile care se dezvolta foarte frumos in incaperile mici, ideala pentru apartamente si camere mai putin spatioase, poate ajunge pana la 90 cm-1 metru inaltime, este o planta decorativa prin frunzele colorate in verde inchis, pe margini cu dungi albicioase.     

Dracaena sanderiana, este considerata ca o planta aducatoare de noroc.

dracaena sanderiana\

Prezentul site este in scop informativ si educativ.

 

  

https://ro.wikipedia.org/wiki/Dragonier 

 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0