Dracena, un palmier care purifica aerul

GENERALITATI

Dracena,- Dracaena Marginata, denumirea stiintifica-, este o planta exotica oiginara din Africa si Asia, este o planta decorativa cu frunzele lungi, seamana cu un mic palmier, in mediul ei natural infloreste, in apartament se intimpla mai rar.

Dracena este una dintre cele mai raspindite plante ornamentale de apartament, se cunosc 110 specii de dracena, cele mai raspindite care impodobesc interioarele cu frumusetea frunzelor si care sunt usor de ingrijit,- Dracaena marginata,- Dracaena Draco,- Dracaena Cordyline, sunt plante care suporta putina umbra, rezista la temperaturi mai scazute iarna, si necesita mai putina ingrijire.

DRACAENA MARGINATA

Dracaena Marginata, denumita popular - Copacul Dragon din Madagascar, Dracena Copacul Dragon, Dracena marginata-, originara din partea estica a Africii, este recunoscuta pentru efectele sale de "purificare a aerului" din incaperea in care creste.

dracenasursa foto

PROPRIETATI DECORATIVE

Dracena Marginata, este cea mai populara planta de apartament, este o planta ideala pentru orice tip de incapere,- birouri, paliere de scari, etc.

Planta seamana cu un copacel in miniatura inalt pina la 1,50 metri,- uneori poate avea mai multe ramificatii-, are o crestere lenta, este decorativa prin frunzele lungi, inguste in forma de sabie, in nuata de verde inchis, florile si fructele apar foarte rar sau deloc la plantele care cresc in mediu inchis.

AMPLASARE, INGRIJIRE

Copacul Dragon din Madagascar, trebuie amplasat intr-o incapere luminoasa, daca se poate in dreptul ferestrelor fara expunere directa la soare, orientate spre est sau vest, amplasamentul trebuie sa fereasca planta de curenti de aer, la care este foarte sensibila si se ofileste.

In timpul verii aerul din incapere trebuie mentinut umed, temperatura din incapere nu trebuie sa depaseasca 20 de grade, udarea trebuie sa se faca periodic,- pamantul din ghiveci trebuie sa se usuce intre doua udari-, surplusul de apa din farfurie trebuie indepartat, iarna este bine ca temperatura sa nu scada sub 10 grade, udarile se raresc,- cam o data la doua saptamani-.

Udarile in exces dar si lipsa de apa omoara planta,- frunzele se ofilesc si se usuca sau la prea multa apa radacinile putrezesc.

Dracena are nevoie pentru a se dezvolta frumos de fertilizare cu ingrasamant special pentru plante cu frunze, care are un continut ridicat de azot.

dracena

Fertilizatori pot fi sub forma de batoane care se introduc in sol o data la doua luni sau ingrasamant lichid, se pot achizitiona din magazinele de profil, si se pot folosi conform prospectelor de pe ambalaj.

Prezentul site este in scop informativ si educativ.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0