Floarea Amorului - o floare albastra ca cerul

DESCRIERE, GENERALITATI

Floarea Amorului  - PLUMBAGO AURICULATA -, este o plantă ornamentală, cățărătoare, cu frunzele veșnic verzi, tulpini sârmoase și foarte rezistente. Crește spontan mai ales în grădini, în zonele verzi din regiunile mediteraneene, florile fine și delicate sunt grupate în mici ciorchini, cu 4-5 petale cu o nuanță minunată de albastru ca cerul, îmbracă ramurile tinere din iunie până în august, este cunoscută ca și un simbol al iubirii, se cultivă sub formă de mini arbust, fiind dirijată pe suporți, sau este lăsată să atârne dacă este cultivată în ghivece sau vase suspendate.

floarea amorului sursă foto

CULTIVARE

Plumbago, nu este o plantă pretențioasă la sol, crește bine și într-un pământ de gradină combinat cu nisip, la care se adaugă fertilizanți.

Are nevoie de multă lumină, care este foarte importantă pentru înflorire, însă trebuie protejată de razele directe ale soarelui, nu are nevoie de căldură excesivă , însă nu rezistă nici la frig, temperatura între 14-22 de grade C, este ideală pentru dezvoltare și înflorire.

Planta, nu rezistă la aerul uscat din încăperi, este necesară pulverizarea cu apă de ploaie, pentru a evita uscarea frunzelor și ofilirea florilor, în perioada de vegetație și în special în perioada de înflorire, trebuie udată din abundență, pentru a preîntâmpina căderea bobocilor de floare, din luna mai și până la sfârșitul verii, se udată la două-trei zile, apoi se reduce cantitatea de apă și intervalul de udare,  iarna, se udă o dată la opt-zece zile, sau când este nevoie.

                floarea amorului sursă foto

În perioada de înflorire, din iunie până în august, se fertilizează o dată pe săptămână, cu îngrășământ lichid pentru plante cu flori, conform prescripțiilor precizate pe ambalajul produsului.

Înmulțirea se face destul de greu, Plumbago, se înmulțește anevoios, prin lăstari, care se plantează într-un strat de pământ de gradină și nisip, trebuie menținut în condiții controlate de umiditate și de căldura timp de o lună, după care se pot transplanta.

Planta este toxica, în special rădăcina, de aceea Plumbago, este catalogată în categoria plantelor TOXICE,  la transplantarea lăstarilor este necesar să se folosească mănuși de protecție.

Pe toată perioada de iarnă planta trebuie să aibă un loc luminos cu temperatura între 10-12 grade C, pentru stimularea înfloririi viitoare, primăvara, ramurile lungi se tund, pentru a da formă aspectuoasă plantei, și se transplantează noile plante.

Alte specii:

  • PLUMBAGO APHYLLA, PLUMBAGO CAERULEA, PLUMBAGO PULCHELLA, PLUMBAGO INDICA, PLUMBAGO SCANDENS, PLUMBAGO EUROPAEA.

                 PLUMBAGO EUROPAEA. sursă foto

 

sursă foto cover

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
2
Partene Maria
Conține suficiente informații pentru a asigura o dezvoltare armonioasa.
Fratila Laura
Buna ziua, mai aveti disponibila plumbago? As vrea sa cumpăr o buc., dar sa fie înainte de înflorire. Multumesc pt raspuns.