Floarea de Piatra - o varietate de culori

GENERALTATI

Floarea de Piatra - PORTULACA GRANDIFLORA - este o floare originara din America, foarte rezistentă care supraviețuiește în condiții de mediu și sol dificile, este de statură mică, 10-15 cm, înflorește începând din luna iunie și până toamna târziu în octombrie, se prezintă sub forma unui covor multicolor care ne încântă cu o bogăție de culori vii, strălucitoare: mov, alb, roz, galben, portocaliu, roșu violet.

DESCRIERE

Florile pot fi simple sau cu mai multe rânduri de petale, se închid seara, iar dimineața se deschid la ivirea primelor raze de soare.

floarea de piatră sursă foto

CULTIVARE

Se pot planta în gradină, printre pavaje, lângă borduri, în ghivece, în jardiniere pe terase și balcoane, le place solul uscat cu mult nisip, iubesc foarte mult locurile însorite, în verile călduroase, înfloresc abundent iar florile sunt viu colorate, la umbra planta înflorește foarte puțin.

Florile de piatră se pot semăna în ghivece sau jardiniere, se alege un pământ nisipos, pentru a ne înfrumuseța balconul sau terasa sau direct în gradină.

                flori de piatră sursă foto

Semințele se pot pune în pahare de plastic, care se țin în spatii protejate la începutul lunii martie și apoi, când plăntuța este dezvoltata și are doua frunzulițe,  în luna aprilie când temperaturile au crescut, se pot planta cu pământul din paharul de plastic în gradină, apoi floarea de piatra se va înmulți singură, prin căderea semințelor.

                flori de piatră sursă foto

Se pot însămânța direct în gradină in aprilie-mai, dar semințele vor germina mai greu și plantele se vor dezvolta mai greu în funcție de temperatura.

Florile de piatră, nu au nevoie de îngrijiri speciale, nu le place umezeala, se uda o data pe zi, seara, în zilele foarte călduroase, umiditatea în exces le distruge, preferă solul arid uscat, de unde și numele FLORI DE PIATRA.

 

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0