Floarea pasiunii - floarea calmului si a relaxarii

DESCRIERE, GENERALITATI

Floarea pasiunii este o plantă de seră, care solicită temperaturi de 18-20 de grade, și foarte multă lumină, pentru creștere și înflorire.

Florea pasiunii, se mai numește și Passiflora, este folosită pe post de plantă decorativă care poate ajunge pana la 5-6 m lungime, este o plantă cățărătoare, cu flori mari, parfumate coloritul lor variază între alb, roșu și purpuriu, are fructe de culoare portocalie, comestibile și aromate, cu aspect neted, cu pulpă galbenă, gelatinoasă și bogate în vitamina C este recunoscută de medicii naturopați, pentru calitățile sale în îmbunătățirea problemelor care rezultă de la STRES.

 floarea pasiunii sursă foto

PREPARATE, RECOMANDARI

Fructele se folosesc la prepararea unor sucuri, jeleuri sau gemuri, dar au și proprietăți terapeutice.

Frunzele se consumă în salate, dar se folosesc și în fitoterapie.

Floarea pasiunii, în ciuda denumirii ei, mai degrabă calmează decât aprinde; are o mare capacitate de a relaxa și chiar de a aduce somnul. Se poate obține un ceai cu efect calmant și relaxant, ce poate fi băut pe tot parcursul zilei, dar și seara înainte de culcare pentru un somn liniștit. Ceaiul se obține din 2 lingurițe de plantă frunze și flori uscate la o ceașca de apă fierbinte.                     

Floarea pasiunii este floarea calmului și a relaxării. Are efect sedativ și nu creează dependență, oboseală, lipsa concentrării, stările de iritare și depresiile dispar după un ceai din floarea pasiunii.

Floarea pasiunii se poate folosi și sub forma de tinctură sau capsule. Când stresul zilnic te doboară, terapia naturistă poate fi un remediu pentru redobândirea echilibrului psihic. 

                floarea pasiunii sursă foto

Proprietățile terapeutice ale florii pasiunii sunt antispastice, analgezice, hipotensive, somnifere, preparatele din această plantă sunt benefice în afecțiuni ca Parkinson, apoplexie, isterie, nevralgii, astm.

 

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0