Friptura de pui, cu cartofi la tava

O rețetă delicioasă potrivită pentru o masă în familie

Ingrediente:

Mod de preparare:

Se porționează puiul și se condimentează cu amestecul obținut din ingredientele de mai sus, după care se lăsa sa stea 30 de minute.

condimentăm carnea

Tava în care punem puiul, se tapetează cu o lingură de untură (ulei) se aranjează bucățile de pui, și cartofii tăiați rondele, se potrivesc de sare și piper și se adaugă aproximativ 200 ml apă.

așezăm puiul în tavă  punem și cartofii condimentăm

Se acoperă tava cu folie de aluminiu, și se dă la cuptor la 220 grade, timp de o oră. Se verifica tava din când în când.

După o oră se scoate folia și se mai da la cuptor 10-15 minute pentru a se rumeni.

gata de savurat

Se servește cu o salata de muraturi - castraveți, gogonele, conopidă, ardei cu varză etc. - sau o salată proaspătă de varză.

Saltă de varză

salată de varză

Se taie varza mărunt și se asezonează cu sare, piper, oțet de mere, ulei.

Poftă bună!

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0