Ginkgo Biloba - creste eficienta organismului

Ginkgo biloba este unul dintre cele mai vechi specii de copac, el poate să supraviețuiască până la 1000 de ani și poate ajunge la o înălțime de 120 de metri.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Se folosește extractul care se obține din frunzele uscate. Frunzele de Gingko biloba conțin două tipuri de substanțe, flavonoide și terpenoide, care au proprietăți antioxidante; acești antioxidanți combat radicalii liberi, - compuși dăunători organismului (aceștia modifică membrana celulelor, modifica ADN-ul, contribuie la îmbătrânirea organismului etc.) - și pot reduce sau chiar preveni, unele efecte negative pe care le produc aceștia.

ginkgo biloba copac  sursă foto

Gingko biloba este o plantă medicinală cu ramuri scurte, frunze în formă de evantai, fructe necomestibile și emană un miros puternic.

               ginkgo biloba sursă foto

CALITATI MEDICINALE

Ginkgo biloba este folosită în medicina tradițională în tratamentul tulburărilor circulatorii și la îmbunătățirea memoriei, în special la persoanele învârstă. Cei doi antioxidanți prezenți în Gingko biloba, ajută la controlul procesului de inflamare și a astmului bronșic, planta este cunoscută pentru efectul benefic pe care îl are asupra funcționării creierului, crește eficiența metabolismului, regularizează neurotransmițătorii și stimulează nivelul de oxigen din creier; controlează  colesterolul; este benefică în tratarea impotentei și infertilității la bărbați; pentru afecțiuni ale urechilor și tulburări oculare.

              ginkgo biloba sursă foto

CONTRAINDICATII

Ginkgo biloba poate avea și afecte adverse: poate provoca dureri de cap și disconfort gastro - intestinal; nu trebuie utilizata în același timp cu medicamente antidepresive pentru ca pot apărea efecte negative de interacțiune; extractul de ginkgo biloba nu este recomandat în tulburările de coagulare; femeilor însărcinate.

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0