Iarba - Amara, o planta cu multiple efecte terapeutice

Iarba - Amara,- Aletris farinosa -, este o planta ierboasa care apartine familiei Liliaceae, denumire populara - unicornul -, numele de - iarba-amara - i se trage de la gustul puternic amar, fiind considerata ca cea mai amara planta care se cunoaste.

CARACTERISTICI

Iarba-amara, creste in zonele impadurite din America de Nord, este o planta erbacee inalta de pana la 1 metru, tulpina este subtire, frunzele dese, lanceolate, sunt adunate la baza tupinii in forma de rozeta, florile in forma de clopotei mici si albi sunt situate in partea superioara a tulpinii.

iarba amara 

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

In scopuri terapeutice se recolteaza frunzele si rizomii care au un continut mare de - substante amare,- rasina,- ulei volatil,- saponina, etc.

Preparatele care se realizeaza din aceasta planta in special din radacina care contine un fitoestrogen care se poate transforma in cortizon si progesteron -, au proprietati - digestive,-diuretice,- laxative,- antispastice, carminative,- antifermentative.

INDICATII TERAPEUTICE

Datorita componentei si a proprietatilor sale planta este recomandata in constipatie, fermentatie intestinala, dismenoree si tulburari menstruale, inflamatii ale vaginului, amelioreaza simtomele care apar la menopauza avand un efect benefic impotriva bufeurilor, are efecte benefice in ameliorarea durerilor reumatice si spasmodice.

Preparatele din Iarba-amara, au actiune benefica asupra rinichilor si stomacului, sistemului endocrin, organelor sexule, ovarelor si uterului, tesuturilor si articulatiilor.

iarba amara

RECOMANDARI

Tratamentul cu preparate din iarba-amara este indicat sa fie facut sub supravegherea medicului specialist care va stabili dozajul si durata de timp consumului.

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0