Iarba lui Cristofor - benefica pentru afectiuni femeiesti

Iarba lui Cristofor - Cimicifuga racemosa -, denumire populara - cohosul negru -, este o planta perena creste spontan in padurile si la marginea lor in estul SUA, in anumite zone din Canada, dar creste si cultivata ca planta decorativa datorita frumusetii florilor, face parte din familia Ranunculaceelor.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Aceasta planta este cunoscuta si utilizata din vremuri vechi de femei, de femeile tinere in perioada fertila a vietii, dar si de femeile ajunse la menopauza, fiind un excelent tonic.

iarba lui cristofor

In scopuri medicinale se recolteaza rizomii, primavara si toamna, care contin substante active importante - cimicifugina si un principiu activ similar hormonilor estrogeni -, fiind o planta TOXICA, infuzia si decoctul trebuie folosite cu mare atentie deoarece in cantitati mari pot provova tulburari cardiace si ale sistemului nervos, se utilizeaza extractele sub stricta supraveghere a medicului specialist.

Preparatele din Iarba lui Cristofor au efecte - laxative,- tranchilizante,- narcotice,- efecte de eficiente in buna functionare a sistemului respirator si circulator, intareste si tonifica organele de reproducere feminine.

Iarba lui Cristofor este eficienta in probleme de menstruatie, ajuta la declansarea menstrelor intirziate, atenueaza durerile ovariene si spasmele uterului, preparatele sunt utilizate si in menopauza ca tonic, sunt benefice in nevralgii, cefalee, hipertensiune, spasme musculare si gastro-intestinale, bronsite, tuse cronica.

radacina de iarba lui cristofor 

RECOMANDARI

Finnd o planta toxica, preparatele din Iarba lui Columb se vor folosi numai sub supravegherea medicului specialist, care va stabili corect dozajele si durata tratamentului.

Prezentul site este in scop informativ si educativ, el nu poate inlocui tratamentul si recomandarile medicale.

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0