Mugurii de Mesteacan - cu efecte diuretice si antibiotice

DESCRIERE

Mesteacănul - Betula Verrucosa ; Betula Alba -, este un arbore înalt de până la 30 de m, cu frunziș rar, luminos, scoarța albă și netedă, care se exfoliază în fâșii circulare.

FACTOR CURATIV, PRINCIPII ACTIVE

În scopuri terapeutice se folosesc mugurii, semințele și seva.

Mesteacănul conține substanțe active puternic diuretice, cu eliminare masivă de acid uric, colesterol și alte substanțe toxice, - substanțe amare, saponine, mucilagii,tanin, ulei volatil, betulină, alantoină, acid cafeic -, este antiinflamator articular și cutanat, depurativ, coleretic, tonic capilar.

 mesteacăn sursă foto

PREPARATE, PROPRIATATI, RECOMANDARI

Preparatele din muguri de Mesteacăn au proprietăți antibiotice, sunt benefici în reumatism articular, rinite, rinofaringite, sindroame nefritice, rahitism, carente minerale, boala Scheuermann.

  • infuzie de muguri de Mesteacăn - 4-5 lingurițe de muguri mărunțiți la 250 ml de apă clocotită, se lasă la infuzat 15 minute, după filtrare și răcire se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu alimentar, bicarbonatul micșorează acțiunea diuretică, se bea la intervale de 3-4 ore, sau pe parcursul unei zile, se poate asocia cu - măceș, brad, coacăz negru, pentru a trata rinite, rinofaringite; - cu brad, în tulburări de creștere; - cu fag în tulburări de metabolism.
  • decoct de muguri de Mesteacăn - 100 gr muguri uscați și mărunțiți, se fierb într-un litru de apa până când lichidul scade la 500 ml; se lasă la răcit și se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu pentru dizolvarea rășinilor, se bea pe parcursul unei zile.                  
  • tinctura de muguri de Mesteacăn - 20 g muguri uscați și mărunțiți, la 100 ml de alcool alimentar de 90 de grade, se lasă la macerat, două săptămâni, se aplică local sub forma de cataplasme în afecțiuni ale pielii, inclusiv arsuri.
  • macerat din muguri de Mesteacăn -2 lingurițe de muguri de mesteacăn ,uscați și mărunțiți, la 250 de ml de apă, se fierbe 5 minute, se strecoară, se răcește, și se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu alimentar, se beau 3-4 căni pe parcursul unei zile.

Extractul din muguri de mesteacăn, este adjuvant în  rinofaringitele care se repetă, și în general la orice afecțiuni respiratorii recidivante, traheite, sinuzite acute, osteoporoză, coxartroză, artroză, demineralizări și decalcifieri de oase, rahitism, paradontoze, gingivite.

Preparatele din mesteacăn, se pot achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI, AICI, trebuie utilizate cu precauție în timpul sarcinii și alăptării, consumându-se dozele prescrise de medicul specialist, trebuie observat apariția oricărui simptom digestiv sau renal neplăcut.

                muguri de mesteacăn 

Persoanele alergice la aspirină nu trebuie sa folosească produse care conțin mesteacăn, datorită efectului puternic, asupra rinichilor, produsele din mesteacăn, sunt contraindicate, persoanelor predispuse la crize renale, sau celor care au afecțiuni cardiace decompensate, de asemenea pot apare leziuni ușoare la nivelul pielii, sau reacții alergice, la fel ca și alte plante.

    

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0