Muscarita – ciuperca psihoactiva

Muscărița - AMANITA MUCSARIA - buretele muștelor este o CIUPERCĂ OTRĂVITOARE, crește în luminișurile  pădurilor de conifere și de foioase.

muscărița sursă foto

DESCRIERE

Ciupercile necomestibile se împart în mai multe categorii: MORTALE; OTRAVITOARE; TOXICE sau indigeste care produc diverse manifestări ale organismului atunci când sunt consumate.

Muscarita are o pălărie globuloasă la ciuperca tânară de culoare galben-portocalie și galben-alburiu la puiuțul de ciupercă, apoi se transforma într-un clopot bombat, iar spre maturitate devine aproape plată cu diametrul aproape de 20 cm, culoarea pălăriei se transforma într-un roșu purpuriu, superb cu puncte albe, - coloritul ei frumos, atrage imediat privirea, te uiți fascinat la ea,cum te îmbie sa o  culegi.

                muscărița muscărița

                sursă foto                                                    sursă foto 

Piciorul este alb, are forma de bulb la bază, este  înconjurat de un inel - volanat în forma de solz, la ciuperca tânără, acest inel, este foarte dezvoltat. 

Carnea este albă, devenind roșcată sub membrana care acoperă pălăria, lamele sunt albe.

Atentionare!

Ciuperca, are proprietăți halucinogene și psihoactive - primele semne ale intoxicației cu muscăriță apar după 2-3 ore și se manifestă prin salivație abundenta, transpirație abundenta, greață, lacrimi, tremurături, amețeală, pupile micșorate pierderea cunoștintei, frisoane, sughit.

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0