Natura si ciudateniile ei…

In lumea arborilor exista specii care se deosebesc de prototipul copacilor obisnuiti prin aspectul florilor, frunzelor, fructelor, a trunchiului, etc., iata cateva specii exotice care ilustreaza diversitatea formelor de viata.

EUCALIPTUL CURCUBEU

Eucalyptus Deglupta,- Eucaliptul Curcubeu -, este una dintre cele mai apreciate specii vegetale care se armonizeaza perfect cu climatul tropical umed, la aceasta contribuie atat aspectul sau deosebit de frumos cat si extinderea sa destul de mica in cateva regiuni din insulele Papua Noua Guinee si in Filipine.

Aceast eucalipt este singura specie din Genul Eucalyptus a emisferei nordice, care creste si se dezvolta in mod natural si in zonele tropicale, este spectaculos prin colorit, este unul dintre cei mai frumosi copaci din lume.

Este o varietate extraordinar de decorativa prin aspectul multicolor al scoartei trunchiului care se prezinta sub forma unor benzi de coaja divers colorate.

Eucalipti maturi si impozanti,- pot ajunge pana la 70 de metri inaltime- , isi reinoiesc scoarta, fasii de coaja se desprind rand pe rand si vor fi inlocuite cu altele noi, care la inceput sunt verzi, apoi se coloreaza fiind creat astfel efectul spectaculos de "curcubeu", trunchiul capata nuante stralucitoare de roz, portocaliu, verde, purpuriu, castaniu, maroniu inchis, maroniu deschis.

eucaliptul curcubeu

ARBORELE CU CARNATI

Kigelia africana, este botezat,-"arborele al carnatilor"-, in mai multe limbi, datorita aspectului fructelor sale de diferite marimi, de la 15-20 cm la un metru.

Este un copac originar din Africa, fructele au forme interesante de carnati sau caltabosi, proaspete sunt toxice, si ajung hrana pentru diferite pasari sau animale.

Procesate in diferite moduri, fructele se folosesc in medicina si cosmetica autohtona, printr-un proces de fermentare din fructe se obtine o bautura alcoolica asemanatoare cu berea dar mai tare.

arborele cu carnatisursa foto

COPACUL HIPERION

Copacul Hiperion creste in California si este cel mai inalt copac din lume, are o inaltime de peste 110 metri si cca. 9 metri in diametru.

Copacul Hiperion este o specie pe cale de disparitie din cauza defrisarilor masive, autoritatile americane fac eforturi foarte mari pentru a salva de la disparitie cel mai inalt copac din lume.

copacul hiperion

ARBORELE VIETII

Aceste arbore traieste in mijlocul desertului, in Bahrain, este foarte departe de orice sursa de apa, in jurul lui nu creste si nu traieste nici un fel de vegetatie.

Arborele vietii este considerat un miracol, bastinasii cred ca aici s-a aflat Gradina Edenului, mii de turisti viziteaza acest uimitor fenomen al naturii, acest copac cu radacini extraordinar de lungi care ajung la adancimi foarte mari unde gasesc umiditate pentru a putea trai.

arborele vietiisursa foto

COPACUL BURMIS

Copacul Burmis, este o specie de pin flexibil care creste in Alberta - Canada, este considerat un arbore ciudat pentru ca traieste aparent fara a avea radacina, de fapt acest copac a "murit"- nu mai da semne de viata din anul 1970, cand se estimeaza ca avea varsta intre 600 si 750 de ani, dar nici nu da semne de putrezire ca orice alt copac-.

Un vant puternic a doborat copacul la pamant, insa bastinasii l-au pus la loc si l-au consolidat, cel mai batran copac din lume se incapataneaza sa existe, se pare ca este cel mai fotografiat copac din lume.

copacul burmis

ARBORELE CALATORULUI

Ravenala madagascariensis, este numit si Palmierul calatorului, este o specie nativa din Madagascar, insa in ciuda numelui botanic, aceasta planta nu este un palmier, face parte din aceeasi familie,-Strelitziaceae-, din care face parte si bizara planta "pasarea paradisului".

arborele calatorului

COPACUL STICLA

Acest copac este originar din Namibia, numele i se trage de la aspectulul sau care seamana cu o sticla.

Copacul sticla este unul dintre ce mai otravitori copaci din lume, seva laptosa a acestui copac este mortala, bastinasii inmuiau in aceasta seva varfurile sagetilor folosite in lupta.

copacul sticlasursa foto

SUNIAND BAOBAB

Suniand Baobab, sau Baobab-ul din Sunland, este unul dintre cei mai inalti arbori baobab,- 20 metri inaltime si 47 metri diametru-, este originar din Africa de Sud, creste in provincia Limpopo si este transformat in bar datorita faptului ca este foarte scorburos si incapator.

Aceasta specie de baobab poate adaposti in scorbura lui pana la 20 de oameni, este unul dintre cei mai batrani si mai inalti baobabi din Africa de Sud.

suniland baobabsursa foto

 

http://www.ziare.com/magazin/specie/cei-mai-ciudati-10-copaci-din-lume-galerie-foto-1193624 

 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
1
Violet
They say that if you do your favorite thing and it brings you a good income, then you will never work. I don’t know if this is true, but I like that statement. I draw pictures and put them up for auction. Probably in my house there is nothing alien, only my work. Once, my mother decided to dilute such a situation in my house and gave me a framed world map! She has long dreamed about me travelling around the world, so she pushes me to this in every way. When I asked where she got it, she said that on Texelprintstore.com. It's amazing how unusual it is to be in my apartment, where there are not only my works!