Nuci Braziliene - efecte anticancerigene

DESCRIERE, GENERALITATI

Arborii care produc nuci braziliene cresc în pădurile amazoniene, ajung între 40-60 de metri înălțime, sunt cei mai longevivi, trăiesc până la 1000 de ani, arborele matur produce în jur de 300 de fructe anual, fructul este îmbrăcat într-o coajă tare, este asemănător cu nucă de cocos, în fiecare fruct se găsesc semințe care, de fapt sunt nucile Braziliene.

Aceste specii de arborii, - arborii acai, nucii brazilieni etc. -, sunt unici in lume, și au devenit cunoscuți doar în ultimii ani, odată cu descoperirea calităților lor medicinale benefice pentru sănătate, fructele acestor copaci, sunt consumate de băștinași, constituind un aliment de baza în alimentația lor.

arbore nuci braziliene sursă foto

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Nucile braziliene, reprezintă cea mai bogată sursă naturală de seleniu, sunt foarte bogate în calorii, vitamine A, C, E, complexul de vitamine B - B1, B2, B3, B9, antioxidanți, acid folic, substanțe minerale - seleniu, potasiu, cupru, mangan, magneziu, calciu, fier, fosfor, zinc -, uleiuri polinesaturate și mononesaturate, proteine, carbohidrati

Seleniul este unul din mineralele importante, răspunzătoare de buna funcționare a organismului uman, și a celui animal, este un nutrient cu capacități antioxidante foarte apropiat de sulf cu care se aseamănă, seleniul în cantități reduse are efect benefic asupra sănătății - 2 bucăți de nuci Braziliene asigură necesarul zilnic de seleniu -, este necesar pentru imunitatea organismului, pentru buna funcționare a glandei tiroide, are un efect important hepatoprotector, acționează alături de vitamina E, pentru reducerea radicalilor liberi și a deteriorărilor produse de aceștia - boli de inimă, cancerul, boli ale ochilor, deficitul de seleniu duce la disfuncționalitatea miocardului - boala Keshan -.

                 nuci braziliene sursă foto

Consumul moderat de nuci braziliene, este o posibilitate de a obține grăsimi sănătoase, mononesaturate,

  • au capacitatea de a reduce inflamațiile, datorită conținutului de acizi grași Omega3,             
  • protejează sănătatea dinților și a oaselor, datorită conținutului ridicat de fosfor,
  • ajută la regenerarea celulelor datorită conținutului de vitamina E,
  • reduc riscul de cancer, datorită conținutului de seleniu, 
  • combat bolile cardiovasculare,
  • previn îmbătrânirea a pielii,
  • sunt benefice și recomandate în alimentația vegetarienilor, datorită proteinelor naturale care înlocuiesc proteinele animale,
  • protejează inima, magneziul ajută la relaxarea mușchiului inimii, în timpul unor eforturi fizice mari la care este supus organismul,
  • ajută la scăderea colesterolului, grație conținutului de grăsimi mononesaturate.

RECOMANDARI

Femeile însărcinate, persoanele care suferă de afecțiuni cronice, persoanele stresate au nevoie de un aport regulat de seleniu, pentru ca organismul nostru nu are capacitatea de a-l sintetiză, astfel trebuie să ne asiguram necesarul de seleniu din alimentație.

Nucile de Brazilia, la fel ca și toate soiurilor de alune și nuci, au o valoare calorică foarte ridicată - 100 gr de alune de Brazilia conțin 680 de calorii.

Toate fructele oleaginoase, este necesar să fie păstrate în condiții de umiditate, temperatură, lumină, optime care nu dea voie grăsimilor să se oxideze, toxinele care rezultă prin râncezirea fructelor pătrund în organism și provoacă intoxicații grave, de aceea este bine ca fructele să nu fie mai vechi de șase luni.

                nuci braziliene 

Nucile braziliene se pot achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI.

Informațiile din prezentul site sunt informative și educative, ele nu înlocuiesc indicațiile medicului specialist.

 

sursă foto cover

 

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
2
Bianca
Seleniu de o caliate foarte buna gasesti si la SOLGAR sunt putin mai scumpe e drept. Cura cu seleniu se poate face max 60 de zile dupa care e indicat o luna de pauza, si apoi se poate relua administrarea.
Florina
Seleniu este un supliment excelent si mai putin popular decat vestita Vitamina C. :) Dar este foarte important sa verificati sursa/ materia prima si bineinteles biodisponibilitatea produsului. Ėu am folosit in trecut un produs de la Alevia dar de curand am trecut la Pharma Nord pentru ca ei au fost singurii care mi-au putut oferi dovezi concrete ca au un produs de calitate (materie prima si biodisponibilitate). De atunci consum zilnic cu incredere.