Orhideele si frumusetea lor spectaculoasa

Orhideele, aceste flori minunate, pe langa frumusetea lor exotica, impresioneaza si prin varietatile lor speciale care imita perfect sau aproape perfect animale sau insecte.

ORHIDEEA-MAIMUTA

Una dintre cele mai spectaculoase orhidee prin aspectul ei este -Orchis Dracula Simia-, Orhideea-Maimuta care isi merita pe deplin porecla prin felul cum arata.

Aceasta specie de orhidee seamana cu chipul maimutelor care traiesc in padurile din Peru, foarte putine persoane au vazut-o in realitate pentru ca locurile preferate in care creste sunt inaltimile,- altitudini de 1000 si 2000 de metrii in Sud-Estul Ecuadorului si in padurile salbatice din Peru.

Floarea prezinta doua prelungiri fusiforme in partea inferioara, care in mod fantezist au fost asociate cu caninii vampirilor.

orhideea maimuta

ORHIDEEA NUD

Orhideea nud,- Orchis Italica- denumirea stiintifica, este o planta care te incanta cu florile care seamana cu niste omuleti in miniatra dezbracti.

Este o floare originara din flora spontana a bazinului mediteraneean, se poate cultiva in apartament si in sera, este o planta care se creste relativ usor, nu are nevoie de umiditate ridicata, locul in care creste poate sa fie si la semiumbra, temperatura intre 10 si 12 grade C, nu are pretentii la un sol foarte bogat in nutrienti, infloreste primavara incepind din luna aprilie.

orhideea nud

ORHIDEEA-FLUTURE

O floare cu un aspect fin si delicat este si Orhideea-Fluture,- Papilio psychopsis-, denumirea stiintifica, este originara din Indonezia, este o planta care poate fi crescuta foarte usor, chiar de un incepator.

Numele acestei delicate plante se trage de la forma de fluture a florilor, flori care ne incanta cu delicatetea lor 6 luni pe an, este orhideea cea mai florifera dintre toate speciile de orhidee.

orhideea fluture

ORHIDEEA-ALBINA

Orhideea-albina, denumirea stiintifica -Ophrys apifera-, seamana ca forma cu corpul unei albine, la fel si coloritul, este o specie care se polenizeaza singura, cu exceptia regiunilor mediteraniene unde emana o mireasma identica cu mirosul unei albine femela, pentru a atrage insectele.

orhideea albinasursa foto

ORHIDEEA-MOLIE

Orhideea-molie, sau -Phalaenopsis- denumirea stiintifica, este si aceasta cu adevarat spectaculoasa, asa cum sugereaza si numele, planta seamana cu o molie cu aripile intinse, genul acesta de orhidee cuprinde peste saizeci de specii originare din sud-estul Asiei, Filipine si Australia de Nord.

Orhideea-molie se poate creste si in camera dar cel mai bine se dezvolta in sere, inflorirea incepe iarna si dreaza pana in mijlocul primaverii.

orhideea molie

ORHIDEEA-PASARE

Orhideea pasare,-Habenaria radiata-, este cunoscuta sub denumirea populara "egreta alba", datorita asemanarii cu aripile intinse in zbor ale unei pasari.

Este o floare superba care se poate gasi in China, Coreea, Japonia.

orhideeaa pasaresursa foto

Prezentul articol este in scop educativ si informativ.

 

http://gradina.acasa.ro/plante-de-gradina-113/4-orhidee-spectaculoase-care-iti-starnesc-imaginatia-iata-cum-arata-acestea-197185.html/3

 

sursa foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0