Plante ciudate si toxice

Pamantul este populat cu sute de mii de specii de plante colorate sau nu, cu miresme care te imbata sau care te alunga cu duhoarea pe care o emana, cu forme si inaltimi diferite, cataratoare sau pitice, exista altele care te impresioneaza prin aspectul ciudat, straniu sau prin marimea impresionanta.

Exista si plante care contin toxine in cantitati atat de mari incat pot ucide un om, sunt originare mai ales din America si Asia, avem si la noi in tara plante otravitoare,- ricinul, cucuta, matraguna, etc.

  • Welwitschia Mirabilis,- denumirea populara Onyanga - ceapa din desert-, este o planta unica in lume, particularitatea ei este ca rezista 5 ani fara apa, este o planta formata din doua frunze despicate, care cresc si ajung sa semene cu coama unei creaturi stiintifico-fantastice.

Tulpina robusta, pe masura ce planta se maturizeaza se ingroasa si ajunge pana la opt metri latime si doi inaltime. Este apreciata ca cea mai rezistenta planta de pe pamant, traieste intre 500 si 1500 de ani.

Welwitschia Mirabilissursa foto

  • Actaea pachypoda, botezata si Ochii papusii,-  este una dintre cele mai toxice plante, originara din America de Nord.

Toata planta este toxica, dar cea mai mare concentratie de toxine se gaseste in fructe care sunt albe, rotunde cca.1 cm in diametru, si au in mijloc un punct negru, ceea ce le face sa semene cu niste ochi, de unde si denumirea populara.

Actaea pachypodasursa foto

  • Tacca Chantrieri,- este o planta cu frunze care seamana cu niste lilieci iar florile au aspect de "cap de paianjen", cu multe tentacule.

tacca chantrieri

  • Paullinia cupana, botezata Guarana,- este o planta ciudata cunoscuta pentru concentratia de -"guaranina"-, un compus chimic care se gaseste si in boabele de cafea, concentratia de guarana este de cca. 3,5 ori mai mare decat in cafea.

paullinia cupana

  • Polygonum multiflorum, este o varietate de plante care sunt originare din China, apreciata in tratarea a numeroase afectiuni.

polygonum multiflorumsursa foto

  • Harpagophytum procumbens, botezata si Ghiara diavolului, este originara din Africa de sud, este folosita de sute de ani pentru proprietatile ei medicinale.

Este o planta taratoare, in decembrie-februarie infloreste,- florile sunt in forma de trompeta, colorata pe margini cu nuante  de la roz la roz-violaceu-purpuriu, in interior  are nuante de galben.

Numele i se trage de la fructele spinoase, ovale protejate intr-o coaja tare lemnoasa in forma de capsula, acolperita cu numeroase carlige miniaturale.

harpagopytum procumbens

  • Amorphophallus titanum,- Floarea cadavru-, este planta cu cea mai inalta inflorescenta din lume, 2,5 metri inaltime, emana un puternic miros de carne alterata, cu acesta atrage insectele si mustele. Este o planta care infloreste o data la cativa zeci de ani.

 amorphophallus titanumsursa foto

 

 

https://www.clickpentrufemei.ro/sectiune/animale-si-plante/articol/cele-mai-ciudate-plante-din-lume 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0