Plantele - remedii naturale

Despre beneficiile plantelor si produselor naturale în general. Din cele mai vechi timpuri, plantele erau considerate leacuri pentru diferite boli.

Cu toata abundența de medicamente, nu există om care să nu fi folosit măcar odată, un ceai de plante, un șampon de întreținere pe bază de plante, o cremă hidratantă din plante, un preparat culinar cu un gust deosebit, obținut cu ajutorul plantelor.    

                 plante medicinale

În jurul nostru, pe câmpuri, în păduri, pe dealuri, pe munți cresc sute și mii de plante, fiecare cu povestea ei, cu proprietățile ei tămăduitoare, sau dimpotrivă.

Fitoterapia este o știința străveche

Care se ocupă cu descrierea tratamentelor pe bază de plante.

Cele mai utilizate preparate fitoterapeutice sunt utilizate sub forma de infuzie, macerat, sirop, tinctură și ceai.

Ca să folosești plantele in scopuri terapeutice, nu este chiar simplu sau ușor: trebuie să le cunoști, să le găsești, când este timpul optim să le culegi, cum să le păstrezi, cum să le consumi și cum să le prepari.

                 uscare plante sursă foto

      

Foarte multă lume, este sceptică în privința tratamentelor naturiste, preferă să ia un medicament, fară să se gandească, că pastila pe bază chimica, tratează pe de o parte, dar afectează altă parte a organismului, totuși sunt și mulți, în special tinerii, care cunosc îndeaproape beneficiile tratamentului alternativ cu plante.

Plantele nu sunt sau sunt foarte puțin toxice, utilizarea lor cu precauție pentru o perioada mai lunga de timp nu provoacă reacții secundare sau dependenta.

În natura nu există doar plante folositoare sau damnatoare: o picătură de otravă poate salva o viață, în vreme ce o supra doză de ceai obișnuit sau o combinație de plante, poate pune sănătatea in pericol.

       

     

      sursă cover foto

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0