Ricinul - un remediu administrat cu precautie

DESCRIERE, GENERALITATI

Ricinul - RICINUS COMMUNIS - îl găsim în India și Africa sub forma unui copac înalt până la 15 m. În țara la noi este cultivat în sudul țarii, ca plantă oleaginoasă și chiar ornamentală, este una dintre cele mai otrăvitoare plante, toxina se găsește în semințe.

Frunzele sunt verzi-violete, ornamentale, crestate pe margini, sunt situate în vârful tulpinii, violacee.

ricinul sursă foto

Florile, apar în luna iulie și se maturizează în fructe spinoase, în forma de capsulă ghimpoasa, care conține  2-3 semințe care seamănă cu boabele de fasole, au culoare brun - roșcată.

                flori de ricin sursă foto

FACTOR CURATIV

Din semințe se extrage uleiul de ricin care conține ricina o substanță cu efect purgativ, care se folosește în medicină și în industria chimică.

Toate părțile plantei sunt toxice, semințele în mod special, dacă sunt înghițite, pot fi mortale.

                semințe de ricin sursă foto

Din uleiul de ricin se prepara unele produse medicamentoase, eficiente în constipație; contracepție și stimularea travaliului la femeile însărcinate.

Cu toate că uleiul de ricin este benefic pentru inducerea travaliului în cazul femeilor însărcinate, nu trebuie folosit fără avizul medicului de specialitate.

ATENTIONARE

Administrat în perioade scurte de timp și în dozajele prescrise de medic, uleiul de ricin nu prezintă riscuri asupra organismului, însă pot exista, cazuri când acest produs poate cauza deranjamente stomacale, crampe, senzație de voma și leșin, dozele mari de uleiul de ricin pot cauza deshidratarea, pierderea potasiului din organism, dezechilibre severe de lichide și electroliți, leziuni hepatice, renale și pancreatice sau chiar decesul.

Femeile însărcinate, femeile care alăptează, persoanele care suferă de obstrucție intestinală sau afecțiuni ale vezicii biliare, trebuie să evite preparatele de ricin.

 

sursă foto cover

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
1
MARIN TUDOR MARIAN
PUTEM SA VA OFERIM 1000 LITRI DE ULEI DE RICIN LA PRET DE 10 EURO LITRUL . EMAIL marianaronia@gmail.com