Sirop de cirese amare, remediu in numeroase afectiuni

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Ciresul salbatic sau pasaresc, creste in padurile de la deal raspindit printre alti copaci, infloreste in aprilie-mai, fructele rosii-negre, denumite si super-fructe pentru bogatia de nutrienti -, apar din luna mai, pana la sfarsitul lui iulie.

Ciresele amare sunt mai mici decat ciresele obisnuite au gustul dulceag-amarui, se numara printre fructele cu concentratia cea mai ridicata de antioxidanti, cu cat fructul are culoarea mai inchisa, spre neagra, cu atat este mai mare si concentratia de antioxidanti, acestia se gasesc cu preponderenta in coaja fructului.

Ciresele amare aceste alimente-medicament, sunt apreciate nu numai pentru gustul rafinat, dar si pentru nivelul ridicat de vitamine si minerale pe care le contin, si pentru beneficiile pe care ni le ofera

  • provitamina A, vitamina C, E, PP, vitamine din complexul vitaminic B,- B1, B2, B6, -,  
  • antocianine,- pigmenti cu rol de puternic antioxidant,
  • melatonina,- antioxidant puternic cu efecte imunomodelatoare,
  • substante minerale,- magneziu, potasiu in concentratie mare, fier, calciu, fosfor, cupru, cobalt, zinc-,
  • fibre alimentare, acizi organici, apa in proportie de peste 80%.

Ciresele amare consumate proaspete, congelate, uscate sau conservate sub forma de sirop, marmelada, dulceata, sunt adevarate medicamente pentru organism, cu efecte -antitumorale,- antiinflamatorii,- analgezice,- antimicrobiene,- antitoxice,- antialergice,-antiimbatrinire,- antispastice,- relaxante,- antidepresive.

cirese amare 

BENEFICII PENTRU SANATATE

Siropul din cirese amare, pregatit fara fierbere pastreaza toate substantele nutritive ale fructului.

  • stimuleaza imunitatea organismului,
  • reduce riscul de cancer de colon, mamar, gastric, si a altor forme de cancer,
  • regleaza somnul, datorita continutului de - melatonina - un antioxidant puternic-, care are si efect anticancerigen,
  • combate depresia, ajuta la revenirea optimismului si a tonusului psihic si mintal,
  • combate anemia, mineralizeaza si vitaminizeaza organismul,
  • previne depunerea colesterolului pe vasele de sange si aparitia cheagurilor, datorita continutului bogat de potasiu,
  • previne dementa senila si boala Alzheimer,
  • incetineste procesul de imbatrinire si mentin tineretea,
  • remediu in tratarea afectiunilor hepatice, renale, stimuleaza diureza,
  • previne cancerul de rinichi, prostata, vezica urinara,
  • remediu in tratarea bolilor cardiace, reduc inflamatiile si durerilor musculare
  • benefic in guta,- reduce proportia acidului uric din sange,
  • combate colita de putrefactie, distruge bacteriile de putrefactie din colon si reface flora intestinala,
  • stimuleaza digestia, benefice in afectiuni ale aparatului digestiv,- constipatie, gastrita, dureri de stomac,
  • benefic in afectiuni respiratorii,- tuse, raceala, gripa, stari febrile, favorizeaza transpiratia.

PREPARARE

  • fructele spalate si curatate de codite si samburi, se dau prin blender apoi se filtreaza cu ajutorul unei site sau tifon, sucul care se obtine se lasa la decantat intr-un vas de sticla, se trage sucul limpede cu ajutorul unui furtun, si se adauga miere de albine poliflora,-  la 1l de suc limpede, 1kg de miere -, se omogenizeaza ca mierea sa se topeasca si se toarna in sticle inchise la culoare, se pastreaza in frigider sau intr-un loc rece,- se consuma 3-4 linguri de sirop pe zi diluat in apa sau apa minerala.

sirop de cirese amare sursa foto

RECOMANDARI

Siropul de cirese amare nu este recomandat persoanelor care sufera de diabet zaharat.

Prezentul site este in scop educativ si informativ, el nu inlocuieste tratamentul si prescriptiile medicale.

 

sursa foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0