Soia - contine o cantitate mare de proteine

Soia - Glycine max L. - este o plantă de cultură din familia leguminoase, din aceasta familie mai face parte fasoleatrifoiul sau lucernă.

BENEFICIILE CONSUMULUI DE SOIA

Soia previne declanșarea bolilor de inimă, prin păstrarea în limite normale a valorilor colesterolului, previne apariția cancerului, ameliorează manifestările menopauzei, mai ales bufeurile și osteoporoză. 

Unii specialiștii susțin ca o dietă bogată în proteine de soia poate contribui la prevenirea apariției bolilor de inimă, iar izoflavonele conținute de aceasta plantă pot ajuta la preîntâmpinarea anumitor forme de cancer.

soia   

Boabele de soia joacă un rol important în industria alimentară, acestea, conțin o cantitate mare de proteine și substanțe nutritive, vitaminele din grupul B, și acizi grași Omega 3, dar și colesterol.

               soia sursă foto

PREPARATE SI RECOMANDARI

Laptele de soia și tofu alimente care sunt obținute din soia, înlocuiesc cu succes produsele de origine animală care conțin colesterol. Chiar dacă are un conținut important de nutrienți, soia nu este tolerata întotdeauna de organism. Multe persoane, mai ales copiii și sugarii, pot deveni alergici la soia. Atunci când se întâmplă acest lucru, soia va fi exclusă în totalitate din dieta lor.

                lapte de soia  tofu

                                                                        sursă foto

În privința beneficiilor oferite sănătății de către soia, unii specialiști  pun sub semnul întrebării anumite calități ale plantei. Una dintre probleme ar fi dacă consumul de soia ar putea preveni apariția, cancerului de sân sau declanșare cancerului de prostată la bărbați. 

De aceea, se poate spune ca soia este un aliment bogat în substanțe nutritive pentru sănătatea organismului, mai ales când este necesar sa se evite carnea, și produsele lactate, de aceea consumul de soia ar trebui să se facă echilibrat, cu moderație, iar soia să reprezinte doar o parte din mulțimea de alimente care alcătuiesc o alimentație sănătoasă.

 

 

                

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0