Tapioca - sursa de energie

GENERALITATI

Tapioca este, un amidon alimentar care se extrage din rădăcina îngroșată a plantei Manioc numită și cassava, o plantă originară din America de Sud, exploratorii spanioli și portughezi au răspândit această plantă în Europa, India și Africa, astăzi, este cultivată în mai multe zone din lume, însă furnizorul principal este Thailanda.

PRINCIPII ACTIVE

Tapioca, este un aliment foarte hrănitor atât pentru copii, cât și pentru adulți, conține ceva mai puține vitamine A, B1, B2, C, însă este o sursă bogată de carbohidrați, acid folic - vitamina B9 -, calciu, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu, acizi Omega 3, și Omega 6, fibre, nu conține gluten, fiind foarte util persoanelor cu intoleranță la gluten, nu conține proteine, are un nivel scăzut de colesterol, grăsimi saturate și de sodiu.

                 tapioca sursă foto

UTILIZARE, RECOMANDARI

La noi Tapioca, este mai puțin cunoscut, se poate achiziționa din farmacii și din magazinele naturiste, sub formă de faină, boabe - perle -, fulgi de tapioca, pentru a putea fi preparate aceste produse care au culoarea albă, trebuie înmuiate în apă, pentru rehidratare.

Boabele de tapioca, absorb foarte multă apă sau oricare alt lichid în care sunt înmuiate - până la de două ori volumul lor inițial -, în starea lor inițială boabele de tapioca sunt opace, după fierbere devin translucide.

                tapioca sursă foto

Faina din tapioca, este ușor închisă la culoare și are o mulțime de întrebuințări - este folosită ca agent de îngroșare, în budinci, în creme și sosuri, supe, tapioca rezistă la un ciclu de îngheț - dezgheț, fără a-și pierde structura gelatinoasă.

Tapioca, este ușor de digerat și are efecte:

  • antiseptice,
  • cicatrizante,              
  • dezinfectante,
  • îmbunătățește tranzitul intestinal, consumul de tapioca este recomandat persoanelor care suferă de colită, gastrită hiperacidă, de ulcer gastrointestinal,
  • conținutul de fibre dietetice, ajută la scăderea nivelul colesterolului rău,
  • micșorează apariția cancerului de colon,
  • previne apariția bolilor de inimă și a diabetului.

Tapioca, poate fi consumată în timpul postului, este ideală, - consumată cu moderație -, pentru persoanele care luptă cu kilogramele în plus, fiind săracă în colesterol, grăsimi și fibre, dar bogată în carbohidrați, se digeră foarte ușor și oferă organismului energia de care are nevoie.

                 tapioca faină 

Este o sursă de energie pentru, vegetarieni, copii, bătrâni,  sportivi, este o alegere ideală pentru persoanele cu intoleranță la gluten sau lactoză, dar și pentru persoanele care prin natura muncii lor depun eforturi fizice mari.

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0