Tarta in trei culori - o prajitura delicioasa

 Este o prajitură simplu de facut, savurată cu placere de toți din familie

Ingrediente:

  • 210 gr faină 650
  • 150 unt sau margarină
  • 70 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 2 gălbenușuri
  • coajă rasă de lămâie
  • zahar vanilat

Mod de preparare:

Se amestecă faina cu untul, se adăugă gălbenușurile, zaharul, sarea, coaja de lămâie și zaharul vanilat.

Se frământă aluatul pe masă, și apoi se dă la frigider, învelit în folie, timp de 30 de  minute.

aluatul frământat   pregătit de pus in frigider   

Se ia o tava de tartă, se împarte aluatul în grămăjoare care se întind cu degetele uniform în tavă.

 întindem aluatul in tavă întindem aluatul in tavă întindem aluatul in tavă

Pe aluat se pune o coala de hârtie de copt pe care se asează boabe de fasole sau orez pentru a nu se ridica coca.

pregătim aluatul pt copt pregătim aluatul pt copt

Temperatura în cuptor să fie 180-200 grade, aluatul este copt când are o culoare aurie.

este gata

Se lăsa la răcit în tavă.

Pentru umplutura avem nevoie:

1 plic de budinca vanilie

1 plic de budinca de ciocolata

1 plic de budincă de căpșuni sau orice alte budincă cu aromă de fructe

Se prepara conform instrucțiunilor de pe plic, tarta se umple opțional, după preferință.

punem umplutura punem umplutura punem umplutura

Tarta se garnisește cu stafide curmale, nuca de cocos, etc.

e gata de savurat pofta bună

Poftă buna!

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0