Uleiul de cocos - hidrateaza si catifeleaza

PREZENTARE GENERALA

Uleiul de cocos este un ulei obținut prin presarea la rece a pulpei nucii de cocos, el își păstrează intact parfumul exotic de nucă de cocos, este solid la temperatura camerei.

Din punct de vedre nutritiv, uleiul de cocos este compus din nutrienții existenți în nuca de cocos, având o cantitate mai mică de vitamine și minerale. Colina este unul din nutrienții care se găsesc în procent mare în compoziția uleiului de cocos, vitamina E, vitamina K, fier, acizi grași Omega-6 grăsimi saturate, grăsimi monosaturate și polinesaturate. Minunat pentru pielea copiilor, hidrateaza și catifelează, este foarte benefic pentru îngrijirea pielii și a parului.

ulei de cocos sursă foto

Este destul de controversat  din cauza conținutului sau de grăsimi saturate, uleiul de cocos conține un procent de peste 90% grăsimi saturate, datorită procentului ridicat de acid lauric, el este benefic pentru organism ; este singurul din regnul vegetal care are o concentrație ridicată de acizi grași cu lanț mediu.

Prin consumul de ulei de nucă de cocos nu se poate evita aportul de grăsimi saturate, dar ele nu se comportă în același fel, au o acțiune specifică în organism și provoacă o serie de reacții pozitive.

CALITATI MEDICINALE

Principalele însușiri ale uleiului de cocos, sunt cele antimicrobiene, antibacteriene și antifungice. Datorită acizilor grași cu lanț mediu existenți în compoziția sa, uleiul de cocos are proprietăți antifungice puternice, el poate distruge peste 50 de ciuperci de candida. Vitaminele conținute de uleiul de cocos sunt importante pentru sănătatea cardiovasculara, uleiul de cocos reduce nivelul colesterolului, trigliceridelor și lipoproteinelor.

                ulei de cocos sursă foto

Uleiul de cocos hidratează pielea și ameliorează psoriazisul, dermatitele, eczemele, datorită acidului lauric tratează ulcerul, întărește sistemul imunitar, îmbunătățește funcția rinichilor, controlează glicemia - având un rol important în prevenirea și tratarea diabetului zaharat.

Uleiul de cocos se poate achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI, AICI.

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0