Uleiul de masline - bogat in vitamine si antioxidanti

CALITATI NUTRITIONALE

Uleiul de măsline nu este doar un ingredient care dă savoare aparte salatelor, ci este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de uleiuri, de aceea nutriționiștii îl recomandă pentru calitățile sale nutriționale deosebite. Bogat în vitaminele, A, B1, B2, C, D, E și K, în antioxidanți și în acizi grași Omega 3 și Omega 6, uleiul de măsline te menține tânăr și sănătos, este un puternic antioxidant. Se poate folosi la gătit, la asezonarea salatelor, la îngrijirea părului, la îngrijirea tenului și a pielii, în terapii pentru diverse boli.

ulei de măsline sursă foto

Întâlnim mai multe tipuri de ulei de măsline:

  • uleiul de măsline pur, este un ulei obținut prin rafinare și filtrare chimică rezultând un ulei de o calitate inferioară. 

               ulei de măsline pur sursă foto

  • uleiul de măsline virgin, este produs fără adaos de aditivi alimentari chimici și nu are în compoziție ulei rafinat. Acest ulei are o aciditate mai mică de 2 %, astfel rezultând un gust placut. 
  • ulei de măsline extra virgin, este un ulei obținut la prima presare a măslinelor, fiind un ulei de o calitate foarte bună, având o aromă bună și cu o aciditate bună. Este un ulei foarte aromat fiind un ulei mai puțin procesat decât cel virgin.

               ulei de măsline extravirgin 

  • ulei de măsline presat la rece, este un ulei obținut din a doua presare când se folosește apă călduță și aburi pentru a se putea extrage tot uleiul, astfel căldura din timpul presării absoarbe aroma măslinlor. 

UTILIZARE, CALITATI MEDICINALE

Datorită acțiunii protectoare și a faptului ca este bine tolerat de stomac, uleiul de măsline este  recomandat în tratamentul gastritei și al ulcerului, îmbunătățește funcțiile hepatice, ale vezicii biliare și ale pancreasului și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Uleiul de măsline reduce riscul de inflamații, combate acțiunea nociva a radicalilor liberi și reduce nivelul tensiunii arteriale. Uleiul de măsline acționează ca un balsam asupra firelor de păr uzate, uscate despicate, este eficient împotriva mătreți. Bogat în vitamine și antioxidanți, uleiul de măsline poate fi folosit pentru tratarea acneei, deoarece curăță în profunzime pielea și lasă o piele strălucitoare.  

                ulei de măsline sursă foto                              

Uleiul de măsline este bogat în proteine, minerale, vitamine și acizi grași esențiali, fiind benefic pentru tenul deshidratat sau iritat, sau pentru tenul care se exfoliază, protejează pielea de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea pieliiUleiul de măsline are rolul de a accelera bronzul, protejându-te în același timp de efectele razelor UV.  

                

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
1
Simona
Pe langa toate beneficiile terapeutice pe care uleiul de masline le ofera, este si un ulei foarte des folosit ca baza pentru alte uleiuri esentiale.

Pentru cititorii d-voastra interesati de mai multe informatii legate de uleiurile esentiale teraputice, ii invit sa le descopere pe http://www.UleiuriEsentialeTerapeutice.ro

Va multumesc!