Ceaiuri

Ceaiul Alb - un ceai cu savoare deosebita si proprietati benefice pentru sanatate

DESCRIERE, GENERALITATI

Ceaiul alb, se obține din frunzele arbustului Camellia sinensis, planta din care provine și ceaiul verde, ceaiul negru și ceaiul oolong, diferența dintre aceste ceaiuri, este modul de procesare.

Camellia sinensis, este un arbust originar din sud-estul Asiei, este înrudit cu cameliile plante ornamentale, mult mai populare, verzi tot anul, folosite în aranjamente ornamentale, iar sinensis, în limba latină înseamnă chinez.

Ceaiul de Roinita - calmant si linistitor

DESCRIERE, GENERALITATI

Roinița - MELISSA OFFICINALIS -, denumiri populare - buruiana - stupului, alamaița, busuiocul stupului, iarba albinelor, roiște, melisa, este o plantă perenă, meliferă, aromatică, cu calități curative, face parte din familia Lamiaceae, - familia mentei -, crește spontan în sud-vestul țării, o întâlnim la marginea pădurilor, în luminișuri, dar roinița creste și în grădini, este cultivată ca plantă ornamentală, plantă medicinală și meliferă, înmulțirea se face prin semințe sau prin separarea tufelor. Este o plantă meliferă, cu inflorescență vizitată de insecte, în special de albine care sunt atrase de mirosul pronunțat al florilor, este folosită de apicultori - freacă pereții stupului - atunci când capturează un roi.

Ceaiul Verde - o bautura aromata, cu multe beneficii pentru sanatate

GENERALITATI

Ceaiul Verde - se obține printr-un proces natural de nefermentare a frunzelor de Camelia Sinensis, o plantă cultivată de secole în India și China, din care se obțin și alte tipuri de ceaiuri cunoscute - ceaiul negru, ceaiul alb, ceaiul oolong -.

Imediat după recoltare, frunzele acestei plante, sunt supuse unui tratament cu abur, după care sunt uscate și sfărâmate pentru a stopa procesul de fermentare, de aceea ceaiul verde este denumit și ceai virgin, ceai nefermentat.

Ceaiul de Ghimbir - energizant si tonic general

DESCRIERE, GENERALITATI

Ghimbirul - ZINGIBER OFFICINALE -, denumiri populare ghimber, gingiber, este o plantă erbacee din zonele tropicale, rădăcina este un rizom aromatic bogat în uleiuri eteric, are o formă neregulată, noduroasă, contorsionată, ajunge până la 5-6 centimetri lungime, conține substanțe active importante - gingeroli, fenoli, ulei volatil -.

Ghimbirul, este unul dintre cele mai versatile condimente este folosit în foarte multe feluri de preparate culinare, începând de la sosuri, ciorbe, supe mâncăruri scăzute, până la deserturi și băuturi.