Ceaiul Verde - o bautura aromata, cu multe beneficii pentru sanatate

GENERALITATI

Ceaiul Verde - se obține printr-un proces natural de nefermentare a frunzelor de Camelia Sinensis, o plantă cultivată de secole în India și China, din care se obțin și alte tipuri de ceaiuri cunoscute - ceaiul negru, ceaiul alb, ceaiul oolong -.

Imediat după recoltare, frunzele acestei plante, sunt supuse unui tratament cu abur, după care sunt uscate și sfărâmate pentru a stopa procesul de fermentare, de aceea ceaiul verde este denumit și ceai virgin, ceai nefermentat.

camelia sinensis sursă foto

Ceaiul verde este cunoscut și folosit de mii de ani, astăzi în urma cercetărilor științifice, s-a confirmat că ceaiul verde are calități de a preveni multe afecțiuni, și ca el este cu adevărat medicamentul miraculos al menținerii sănătății, așa cum i se spunea în timpuri străvechi, este una dintre cele mai consumate băuturi în toată lumea, după apă.

PRINCIPII ACTIVE, RECOMANDARI

Cele mai importante efecte benefice ale ceaiului verde asupra organismului, se datorează polifenolilor, - antioxidanți puternici pe care îi are in compoziție -, deoarece nu este fermentat, acest ceai, are în conținut cea mai mare cantitate de polifenoli, și cel mai mic conținut de cofeina, dintre toate tipurile de ceai.

Ceaiul verde, pe lângă antioxidanți, conține substanțe care stimulează sistemul nervos - teobromina, teofilina, cofeina -, și catechine - substanțe mult mai puternice decât vitaminele C și E, care luptă împotriva efectelor stresului oxidativ.

                  ceai verde sursă foto

Ceaiul verde este consumat în mare parte - din plăcerea de a bea un ceai bun fiind deosebit de apreciat pentru aroma sa proaspătă, energizantă, dar și pentru a preveni unele afecțiuni -

  • ajută la detoxifierea organismului,
  • accelerează metabolismul - scade pofta de mâncare, aduce senzația de sațietate, intensifică arderea caloriilor -, fiind de mare ajutor în lupta cu kilogramele în plus,
  • reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare,
  • întărește sistemul imunitar - astfel previne apariția intoxicațiilor alimentare, a gripei, a răcelilor, a pneumoniei etc.,
  • încetinește îmbătrânirea prematură,
  • combate depresia și durerea de cap,
  • scade nivelul zaharului din sânge,
  • scade colesterolul rău și ajută la creșterea colesterolului bun,
  • previne apariția cancerului, împiedică dezvoltarea celulelor canceroase,
  • previne apariția cariilor - datorită conținutului de fluor.

PRECAUTII

Ceaiul verde consumat în exces poate diminua absorbția fierului din fructe și legume, poate micșora efectele chimioterapiei, consumat mai mult de 5 cești pe zi, poate produce mai mult rău decât bine.

Ceaiul verde are în conținut un nivel ridicat de oxalați care sunt răspunzători de apariția pietrelor la rinichi, de asemenea conține cafeină, un compus care la un consum exagerat de ceai verde, poate produce creșterea tensiunii arteriale, - consumul recomandat este de 2-3 cești de ceai într-o zi -.

Este bine ca femeile însărcinate sau mamele care alăptează, persoanele cu suferințe renale, cardiovasculare, hepatice, persoanele cu ulcer, care suferă de anxietate, să nu consume ceai verde sau să consume cantitate mică.

Consumul de ceai verde, poate diminua efectele unor medicamente - sedative, medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale, anticoncepționale, anticoagulante, poate intensifica activitatea unor antibiotice etc., este recomandat ca înainte de a consuma ceai verde, mai ales pe perioada în care se face un tratament medicamentos, să se consulte un medic specialist.

Consumul de ceai verde trebuie permis de medicul specialist, și pentru persoanele care suferă de anemie, osteoporoză, glaucom, de asemenea nu este recomandat pentru copii.

                ceai verde sursă foto

  • ceaiul verde se poate achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI, AICI.

Informațiile din acest site sunt în scop informativ și educativ, ele nu înlocuiesc tratamentele și recomandările medicale.

 

sursă foto cover

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0