Articole

Ceaiul de Papadie si efectele benefice asupra aparatului digestiv

GENERALITATI

Papadia o planta care creste peste tot, este un remediu naturist pentru intregul organism, este folosita de mii de ani pentru ameliorarea a numeroase suferinte.

PRINCIPII ACTIVE SI PROPRIETATI

In scop terapeutic, se foloseste toata planta cu frunze si radacini. Papadia nu are miros, gustul este amar datorita taraxacinei - un principiu amar care trateaza bolile digestive -.

Ceaiul de Anason benefic pentru digestie

GENERALITATI

Anasonul o planta aromatica, cu fructele mici cu gust dulceag care se recolteaza in august-septembrie, este nu numai un condiment folosit in bucatarie, ci si o planta apreciata pentru virtutile ei medicinale.

PRINCIPII ACTIVE SI PROPRIETATI

Semintele de anason contin - ulei volatil format in proportie de 90 % la suta din anetol, substanta care  confera anasonului aroma caracteristica, este o sursa bogata de vitamina C, minerale - calciu, magneziu, fosfor, zinc, fier -, cumarine, flavonoide si alti compusi cu importanta deosebita in protejarea si mentinerea sanatatii.

Ceaiul de Menta benefic pentru aparatul digestiv

GENERALITATI

Menta este cunoscuta si apreciata pe scara larga pentru gustul si aroma inconfundabila, dar si pentru numeroasele beneficii pe care le aduce sanatatii.

PRINCIPII ACTIVE SI PROPRIETATI

Menta contine mentol, mari cantitati de calciu si potasiu, vitaminele A, E, vitamine din grupul vitaminic B, acid folic, si o gama numeroasa de componenti cu proprietati terapeutice care fac ca aceasta planta sa fie un ingredient esential in numeroase retete de ceaiuri pe baza de plante.

Ceaiuri antistres - busuioc, sulfina, maghiran

CEAIUL DE BUSUIOC - Basilici herba -

GENERALITATI

Busuiocul, in special cel proaspat, este folosit in bucatarie ca si condiment, busuiocul este considerat si o planta sfanta, aducatoare de noroc si fericire, o planta de cult, folosita in biserica, insa busuiocul este si o planta cu calitati terapeutice, fiind considerata un adevarat medicament pentru multe afectiuni.

PRINCIPII ACTIVE SI PROPRIETATI

Ceaiuri antistres - musetelul, tei, sunatoare

CEAIUL DE MUSETEL - Matricaria chamomilla 

GENERALITATI

Musetelul, cunoscut ca si o planta medicinala magica, cu proprietati medicinale de exceptie, infloreste de primavara si pina la sfarsitul verii, este folosit de secole, pentru tratarea a numeroase probleme de sanatate.

Florile de musetel se pot recolta si apoi se pot usca la umbra, sau se pot achizitiona din toate magazinele naturiste.

Fructele uscate - kiwi, agrise - o sursa de fibre naturale

Fructele uscate, pot fi o gustare sau un desert bogat in vitamine, minerale, grasimi naturale sanatoase care aduc multe beneficii organismului si sanatatii.

Fructele prin deshidratare pierd o parte din vitamine, dar isi pastreaza continutul in minerale, si nutrienti necesari organismului mai ales in perioada rece de iarna cand isi arata adevaratele insusiri de medicamente naturale.

Fructele uscate reprezinta cea mai sanatoasa sursa de zahar, dupa fructele proaspete, sunt tonifiante, diuretice, laxative, nutritive, energizante, se digera la fel de usor ca si fructele crude, si au efecte antioxidante benefice pentru organism si pentru sanatate.

Visinele - uscate - bogate in substante nutritive

Fructele uscate, pot fi o gustare sau un desert bogat in vitamine, minerale, grasimi naturale sanatoase care aduc multe beneficii organismului si sanatatii.

Fructele prin deshidratare pierd o parte din vitamine, dar isi pastreaza continutul in minerale, si nutrienti necesari organismului mai ales in perioada rece de iarna cand isi arata adevaratele insusiri de medicamente naturale.

Fructele uscate reprezinta cea mai sanatoasa sursa de zahar, dupa fructele proaspete, sunt tonifiante, diuretice, laxative, nutritive, energizante, se digera la fel de usor ca si fructele crude, si au efecte antioxidante benefice pentru organism si pentru sanatate.

Fructele uscate - aronia, porumbele, catina - detoxifica organismul

Fructele uscate, pot fi o gustare sau un desert bogat in vitamine, minerale, grasimi naturale sanatoase care aduc multe beneficii organismului si sanatatii.

Fructele prin deshidratare pierd o parte din vitamine, dar isi pastreaza continutul in minerale, si nutrienti necesari organismului mai ales in perioada rece de iarna cand isi arata adevaratele insusiri de medicamente naturale.

Fructele uscate reprezinta cea mai sanatoasa sursa de zahar, dupa fructele proaspete, sunt tonifiante, diuretice, laxative, nutritive, energizante, se digera la fel de usor ca si fructele crude, si au efecte antioxidante benefice pentru organism si pentru sanatate.

Fructele uscate - coarne de padure, coacaze negre - tonice si energizante

Fructele uscate, pot fi o gustare sau un desert bogat in vitamine, minerale, grasimi naturale sanatoase care aduc multe beneficii organismului si sanatatii.

Fructele prin deshidratare pierd o parte din vitamine, dar isi pastreaza continutul in minerale, si nutrienti necesari organismului mai ales in perioada rece de iarna cand isi arata adevaratele insusiri de medicamente naturale.

Fructele uscate reprezinta cea mai sanatoasa sursa de zahar, dupa fructele proaspete, sunt tonifiante, diuretice, laxative, nutritive, energizante, se digera la fel de usor ca si fructele crude, si au efecte antioxidante benefice pentru organism si pentru sanatate.

Fructele uscate - macese, ghimbir - medicamente naturale

Fructele uscate, pot fi o gustare sau un desert bogat in vitamine, minerale, grasimi naturale sanatoase care aduc multe beneficii organismului si sanatatii.

Fructele prin deshidratare pierd o parte din vitamine, dar isi pastreaza continutul in minerale, si nutrienti necesari organismului mai ales in perioada rece de iarna cand isi arata adevaratele insusiri de medicamente naturale.

Fructele uscate reprezinta cea mai sanatoasa sursa de zahar, dupa fructele proaspete, sunt tonifiante, diuretice, laxative, nutritive, energizante, se digera la fel de usor ca si fructele crude, si au efecte antioxidante benefice pentru organism si pentru sanatate.

Fructele uscate - banane, afine - alimente si medicamente

Fructele uscate, pot fi o gustare sau un desert bogat in vitamine, minerale, grasimi naturale sanatoase care aduc multe beneficii organismului si sanatatii.

Fructele prin deshidratare pierd o parte din vitamine, dar isi pastreaza continutul in minerale, si nutrienti necesari organismului mai ales in perioada rece de iarna cand isi arata adevaratele insusiri de medicamente naturale.

Fructele uscate reprezinta cea mai sanatoasa sursa de zahar, dupa fructele proaspete, sunt tonifiante, diuretice, laxative, nutritive, energizante, se digera la fel de usor ca si fructele crude, si au efecte antioxidante benefice pentru organism si pentru sanatate.

Fructe uscate - pere, papaya, piersici - ideale in loc de bomboane

Fructele uscate, pot fi o gustare sau un desert bogat in vitamine, minerale, grasimi naturale sanatoase care aduc multe beneficii organismului si sanatatii.

Fructele prin deshidratare pierd o parte din vitamine, dar isi pastreaza continutul in minerale, si nutrienti necesari organismului mai ales in perioada rece de iarna cand isi arata adevaratele insusiri de medicamente naturale.

Fructele uscate reprezinta cea mai sanatoasa sursa de zahar, dupa fructele proaspete, sunt tonifiante, diuretice, laxative, nutritive, energizante, se digera la fel de usor ca si fructele crude, si au efecte antioxidante benefice pentru organism si pentru sanatate.

Fructele uscate - ananas, curmale, mango - nutritive si revigorante

Fructele uscate, pot fi o gustare sau un desert bogat in vitamine, minerale, grasimi naturale sanatoase care aduc multe beneficii organismului si sanatatii.

Fructele prin deshidratare pierd o parte din vitamine, dar isi pastreaza continutul in minerale, si nutrienti necesari organismului mai ales in perioada rece de iarna cand isi arata adevaratele insusiri de medicamente naturale.

Fructele uscate reprezinta cea mai sanatoasa sursa de zahar, dupa fructele proaspete, sunt tonifiante, diuretice, laxative, nutritive, energizante, se digera la fel de usor ca si fructele crude, si au efecte antioxidante benefice pentru organism si pentru sanatate.

Fructele uscate - merisoare, caise, stafide - izvor de energie

Fructele uscate, pot fi o gustare sau un desert bogat in vitamine, minerale, grasimi naturale sanatoase care aduc multe beneficii organismului si sanatatii.

Fructele prin deshidratare pierd o parte din vitamine, dar isi pastreaza continutul in minerale, si nutrienti necesari organismului mai ales in perioada rece de iarna cand isi arata adevaratele insusiri de medicamente naturale.

Fructele uscate reprezinta cea mai sanatoasa sursa de zahar, dupa fructele proaspete, sunt tonifiante, diuretice, laxative, nutritive, energizante, se digera la fel de usor ca si fructele crude, si au efecte antioxidante benefice pentru organism si pentru sanatate.

Agaricus blazei murill - ciuperca lui dumnezeu

GENERALITATI, DESCRIERE

Este o ciuperca comestibila originara din Brazilia, denumirea stiintifica - Agaricus Blazei Murill -, brazilienii au numit-o popular - Ciuperca lui Dumnezeu, japonezii - printesa ciupercilor -, chinezii - Ji Song Rong -, datorita proprietatilor antitumorale uimitoare, care pun in miscare apararea organismului impotriva celulelor canceroase, si cu efecte tamaduitoare in alte boli grave - diabet, osteoporoza, etc-.

Ciuperca lui Dumnezeu sau Ciuperca minune, este cunoscuta si studiata de cercetatorii din toata lumea, este cultivata in primul rand in Brazilia tara de bastina, fiind raspindita si in China, Japonia, Belgia, Coreea, Olanda.